Bucuresti Restaurant Romanesc în Tel Aviv מסעדת בוקרשט‎

Bucuresti Restaurant Romanesc מסעדת בוקרשט‎ 10 ore · Similare more | mai mult »

Evreii reactioneaza dupa ce deputatul lor a votat Codul Penal: Votul politic al dlui Silviu Vexler nu ne reprezinta

Membrii comunitatii evreiesti din Romania se delimiteaza de actiunile deputatului Silviu Vexler, care este reprezentantul Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER) in Camera Deputatilor si care a votat cot la cot cu more | mai mult »

ÎNCĂIERARE între evrei şi arabi în piscina unui hotel din Bucureşti. Trei cetăţeni israelieni, reţinuţi

Poliţia română a reţinut trei cetăţeni israelieni care – potrivit martorilor – ar fi fost implicaţi în încăierarea dintre un grup evrei israelieni şi altul de arabi israelieni, în incinta unui hotel more | mai mult »

Anima News: Turismul românesc în Israel înflorește: O nouă linie aviatică va lega orașul Sibiu de Țara Sfântă

Compania low cost ungară WIZZ AIR a anunțat luni că va deschide o nouă linie aeriană care va lega orașul Sibiu din România cu Israel. Aceasta va fi a șasea linie românească more | mai mult »

G4Media.ro : Cum au reuşit spionii Mossad să sustragă arhiva nucleară a Iranului

Într-o operaţiune spectaculoasă, deprinsă parcă din romanele lui John le Carré, agenţii israelieni au reuşit să sustragă arhiva nucleară a Iranului, permiţându-i astfel premierului Benjamin Netanyahu să prezinte dovezi despre eforturile secrete more | mai mult »

Dacă Iranul atacă Tel Aviv, Israelul va lovi Teheranul!

Israelul va riposta la orice atac al Iranului împotriva Tel Aviv şi va lovi Teheranul, a avertizat ministrul apărării israelian Avigdor Lieberman într-o declaraţie pentru o publicaţie saudită, în condiţiile în care more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România – Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE512-513.pdf Federația Comunităților Evreiești din România Similare more | mai mult »

Temple si Sinagogi din Romania

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială   Similare more | mai mult »

Surpriză URIAȘĂ pentru o româncă: L-a avut drept ghid pe premierul Benyamin Netanyahu

O româncă este turistul cu numărul 3 milioane care a ajuns în Israel, cifra fiind un nou record al numărului de turişti în acest an. Românca şi partenerul acesteia au fost întâmpinaţi more | mai mult »

Rami Efrati: Vreau ca Israelul și România să colaboreze pe securitate cibernetică; putem face lucruri minunate

Expertul în securitate cibernetică Rami Efrati a declarat că își dorește ca România și Israelul să colaboreze în domeniul securității cibernetice și a mărturisit că unul dintre motive este și faptul că, more | mai mult »

Pune în aplicare #EbraicaDeAzi . Toda Raba! תודה רבה! Vă mulțumesc foarte mult!

#EbraicaDeAzi, ca în fiecare luni. Lăsați-ne și un comentariu cu subiectele ce vă pasionează, pentru următoarele lecții Similare more | mai mult »

Blue Air anunță o nouă cursă de la Cluj la Tel Aviv! Biletele pornesc de la 38 de euro

Cea mai mare companie aeriană românească, Blue Air anunță deschiderea unei noi rute, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj către Tel Aviv.  Zborurile se vor opera cu două frecvenţe săptămânale în more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România: Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici:http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE494-495.pdf Similare more | mai mult »

Număr record de turişti în Israel

Un număr record de 374.000 de turişti străini au intrat în Israel în aprilie, cu 38% mai mulţi decât în aceeaşi luna a anului precedent. Este, de altfel, cel mai mare număr more | mai mult »

Ambasada României în Israel: Participarea Ambasadei României în Statul Israel la evenimentele de marcare a Zilei Europei (10 – 11 mai 2017)

În perioada 10-11 mai 2017, Ambasada României în Statul Israel, în cooperare cu Institutul Cultural Român din Tel Aviv, a participat la evenimentele de marcare a Zilei Europei, organizate la Universitatea Ebraică more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE492-493.pdf sursa : Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Similare more | mai mult »

Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Haifa

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit aici: www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE488-489.pdf RE488-489 Similare more | mai mult »

Israel in Romania :) Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe.

Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe. Bine ai revenit în Israel, Chuck! Israel in Romania Similare more | mai mult »

 

Zeci de mii de evrei ies în stradă să ceară case mai ieftine


In timp ce la noi protestele se transformă în chermeze care se sfârşesc cu dansul pinguinului, studenţi şi oameni din clasa de mijloc din Israel au ieşit în stradă şi dorm în parcuri. Ei cer de aproape două săptămâni chirii şi preţuri acceptabile la locuinţe.

După ce sâmbăta trecută, peste 20.000 de oameni au mărşăluit din Piaţa Habima spre Muzeul din Tel Aviv, potrivit estimărilor poliţiei, protestele au continuat şi pe parcursul acestei săptămâni. Mulţimea a strigat "Bibi (n.r. – poreclă dată primului ministru), trezeşte-te! Oamenii merită mai mult!" simpla lor cerere fiind case la preţuri acceptabile. În plus, demonstranţii au mai scandat "O întreagă generaţie cere case, apartamentele nu sunt un lux", potrivit publicaţiei Globes.

Preţul mediu al unui apartament cu trei camere în Tel Aviv depăşea în luna iunie pragul de 406.000 de euro, când în luna ianuarie preţul era de aproximativ 392.000 de euro. În Rishon LeZion, acelaşi apartament a avut un preţ mediu de 218.000 de euro, în creştere faţă de valoarea de 196.000 de euro în ianuarie, arată indicele lansat de Globes în parteneriat cu un site imobiliar.

Luni, 25 iulie, zeci de oameni şi-au instalat corturile într-un parc din zona de sud a capitalei. Întrebaţi de ce nu s-au alăturat protestatarilor de pe Bulevardul Rothschild, unde alte corturi au fost deja instalate, oamenii au declarat că doresc să tragă un semnal de alarmă şi asupra zonei de sud din Tel Aviv, informează The Jerusalem Post.

În aceeaşi zi, două proteste au avut loc şi în faţa reşedinţei primului ministru, unde zeci de tineri au încercat să blocheze traficul întinzându-se pe asfalt. Alte străzi din Tel Aviv şi Haifa au fost blocate, în unele cazuri fiind nevoie de intervenţia forţelor de ordine.

Miercuri, 27 iulie, protestatarii au mărşăluit din nou spre reşedinţa primului ministru, unde au amplasat o pancartă pe care scria "de vânzare", în semn de protest faţă de apartamentele fantomă cumpărate de investitori străini care nu locuiesc în ele.

Studenţi şi părinţi stau în corturi şi gătesc mâncarea la comun. În plus, miercuri a văzut lumina zilei primul ziar al demonstranţilor, care a fost înmânat gratuit pe străzile din Tel Aviv.

Nimeni nu se aşteaptă ca protestele din Israel să aibă aceleaşi consecinţe ca şi revoltele din lumea arabă, şi foarte puţini cred că acestea reprezintă o problemă reală pentru autorităţi. Însă încercările primului ministrul de a empatiza cu demonstranţii şi apariţia la o televiziune marţi seara, unde acesta transmitea că problema este în vizorul guvernului, arată că există un oarecare grad de îngrijorare, precizează Reuters.

Organizaţia pentru Dezvoltare şi Cooperare Economică a arătat că 39% din israelieni se descurcă foarte greu din salarii. În plus, din 2008 încoace preţurile locuinţelor au crescut cu 50% pe fondul creşterii populaţiei şi a stocului limitat de locuinţe. Acest lucru a făcut ca şi chiriile să înregistreze evoluţii în creştere.

Zeci de mii de evrei ies în stradă să ceară case mai ieftine. Vezi


media.IMOPEDIA.ro 2 days ago

Zeci de mii de evrei ies în stradă să ceară case mai ieftine. Vezi unde În timp ce la noi protestele se transformă în chermeze care se sfârşesc cu dansul

Comentarii

Comentarii

2 Responses to Zeci de mii de evrei ies în stradă să ceară case mai ieftine

  1. Ion Dorică spune:

    Ciudat cu preţul mare. Eu am fost şef de şantier într-o zonă virgină numită new ziona sau ceva asemănător. Era prin 1994 fiind şomer mi-a apărut această şansă. Dece e ciudat. Firma ce aducea oameni din România era condusă de un tip ce fusese ofiţer de tanc prin Berlinul occidental. Ei bine, din comisionul pentru oameni şi-a tras un concediu în USA cu care mi s-a lăudat. Eu m-am cam certat cu antreprenorul – ruşi -, că nu eram de acord cu betonul (granulometrie etc.) de ale noastre inginereşti, şi culmea fusese şi cutremurul don Erlian. Ei bine, banii erau de fecale. Se fură dragi băieţi şi de la voi, ne concuraţi pe noi românii – de şefi vorbesc -. Am prieten evreu, coleg, băiat bun, vrea să termine Templul Coral dar cică nu mai vin bani din Izrael. Eu vă pup.

  2. La noi nu ies romanii ca e prea frig.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: