Bucuresti Restaurant Romanesc în Tel Aviv מסעדת בוקרשט‎

Bucuresti Restaurant Romanesc מסעדת בוקרשט‎ 10 ore · Similare more | mai mult »

Evreii reactioneaza dupa ce deputatul lor a votat Codul Penal: Votul politic al dlui Silviu Vexler nu ne reprezinta

Membrii comunitatii evreiesti din Romania se delimiteaza de actiunile deputatului Silviu Vexler, care este reprezentantul Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER) in Camera Deputatilor si care a votat cot la cot cu more | mai mult »

ÎNCĂIERARE între evrei şi arabi în piscina unui hotel din Bucureşti. Trei cetăţeni israelieni, reţinuţi

Poliţia română a reţinut trei cetăţeni israelieni care – potrivit martorilor – ar fi fost implicaţi în încăierarea dintre un grup evrei israelieni şi altul de arabi israelieni, în incinta unui hotel more | mai mult »

Anima News: Turismul românesc în Israel înflorește: O nouă linie aviatică va lega orașul Sibiu de Țara Sfântă

Compania low cost ungară WIZZ AIR a anunțat luni că va deschide o nouă linie aeriană care va lega orașul Sibiu din România cu Israel. Aceasta va fi a șasea linie românească more | mai mult »

G4Media.ro : Cum au reuşit spionii Mossad să sustragă arhiva nucleară a Iranului

Într-o operaţiune spectaculoasă, deprinsă parcă din romanele lui John le Carré, agenţii israelieni au reuşit să sustragă arhiva nucleară a Iranului, permiţându-i astfel premierului Benjamin Netanyahu să prezinte dovezi despre eforturile secrete more | mai mult »

Dacă Iranul atacă Tel Aviv, Israelul va lovi Teheranul!

Israelul va riposta la orice atac al Iranului împotriva Tel Aviv şi va lovi Teheranul, a avertizat ministrul apărării israelian Avigdor Lieberman într-o declaraţie pentru o publicaţie saudită, în condiţiile în care more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România – Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE512-513.pdf Federația Comunităților Evreiești din România Similare more | mai mult »

Temple si Sinagogi din Romania

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială   Similare more | mai mult »

Surpriză URIAȘĂ pentru o româncă: L-a avut drept ghid pe premierul Benyamin Netanyahu

O româncă este turistul cu numărul 3 milioane care a ajuns în Israel, cifra fiind un nou record al numărului de turişti în acest an. Românca şi partenerul acesteia au fost întâmpinaţi more | mai mult »

Rami Efrati: Vreau ca Israelul și România să colaboreze pe securitate cibernetică; putem face lucruri minunate

Expertul în securitate cibernetică Rami Efrati a declarat că își dorește ca România și Israelul să colaboreze în domeniul securității cibernetice și a mărturisit că unul dintre motive este și faptul că, more | mai mult »

Pune în aplicare #EbraicaDeAzi . Toda Raba! תודה רבה! Vă mulțumesc foarte mult!

#EbraicaDeAzi, ca în fiecare luni. Lăsați-ne și un comentariu cu subiectele ce vă pasionează, pentru următoarele lecții Similare more | mai mult »

Blue Air anunță o nouă cursă de la Cluj la Tel Aviv! Biletele pornesc de la 38 de euro

Cea mai mare companie aeriană românească, Blue Air anunță deschiderea unei noi rute, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj către Tel Aviv.  Zborurile se vor opera cu două frecvenţe săptămânale în more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România: Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici:http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE494-495.pdf Similare more | mai mult »

Număr record de turişti în Israel

Un număr record de 374.000 de turişti străini au intrat în Israel în aprilie, cu 38% mai mulţi decât în aceeaşi luna a anului precedent. Este, de altfel, cel mai mare număr more | mai mult »

Ambasada României în Israel: Participarea Ambasadei României în Statul Israel la evenimentele de marcare a Zilei Europei (10 – 11 mai 2017)

În perioada 10-11 mai 2017, Ambasada României în Statul Israel, în cooperare cu Institutul Cultural Român din Tel Aviv, a participat la evenimentele de marcare a Zilei Europei, organizate la Universitatea Ebraică more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE492-493.pdf sursa : Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Similare more | mai mult »

Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Haifa

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit aici: www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE488-489.pdf RE488-489 Similare more | mai mult »

Israel in Romania :) Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe.

Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe. Bine ai revenit în Israel, Chuck! Israel in Romania Similare more | mai mult »

 

VIDEO Dansul unui supravietuitor al Holocaustului la Auschwitz

Un barbat care a supravietuit lagarelor naziste de concentrare a difuzat pe Internet un videoclip care il prezinta dansand cu familia sa, pe melodia "I will survive", in fata mai multor locuri simbolice ale genocidului, relateaza Le Figaro, in editia electronica.

Imn al vietii sau o provocare indoielnica? Imaginile postate pe Web il arata pe batran alaturi de fata sa si de nepotii sai dansand in fata locurilor emblematice ale deportarii. Barbatul se numeste Adolek Kohn, are 89 de ani si a fost deportat la Auschwitz in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

atranul danseaza in fata sinelor caii ferate care duce la lagarul Auschwitz sau in fata intrarii marcate de faimoasa inscriptie "Arbeit macht frei". Imaginile au fost filmate de Jane Korman, fiica lui Adolek Kohn, o artista care a avut ideea crearii acestui video. Postat pe YouTube in ianuarie, el a trecut practic neobservat, pana cand a fost "reperat", ironia sortii, de gruparile neo-naziste. A ajuns la 500.000 de vizualizari si e vedeta pe retele de socializare precum Facebook si Twitter. In cea mai mare parte, reactiile sunt pozitive, dar unii vorbesc despre "lipsa de gust".

"Ne-am rugat pentru morti inainte de a dansa"

"De ce am facut-o? In primul rand, pentru ca am venit cu copiii mei", a declarat batranul, care traieste la Melbourne, in Australia. "Cine (dintre cei deportati) a putut sa vina aici cu copiii lui? Cea mai mare parte sunt morti". Cei care au supravietuit "au creat o noua generatie, o generatie frumoasa".

Pentru a celebra aceasta revansa a vietii, barbatul a dorit sa danseze. "Este important pentru ca suntem in viata, am supravietuit". Un cadru din lagarul de la Dachau rezuma aceasta stare de spirit: Barbatul, imbracat cu un tricou pe care scrie "Survivor", face semnul victoriei in fata sinistrelor cuptoare.

La intrebarea daca aceste imagini nu constituie o lipsa de respect la adresa milioanelor de victime ale genocidului, protagonistii spun ca si-au luat toate masurile de precautie. "Ne-am rugat pentru morti" inainte de a dansa, explica Adolek Kohn.

"Am incercat sa dansam atunci cand nu erau multi vizitatori in jur", precizeaza fiica sa. "Este extrem de dur sa-i judecam pe supravietuitorii holocaustului in aceste locuri", explica Piotr Kadlcik, presedintele comunitatii evreiesti din Polonia. "Poate ca era important pentru el sa faca asta", continua acesta.

"Daca oricine altcineva ar fi facut-o, as fi gasit ca este foarte nepotrivit. Dar in cazul unui evreu care a supravietuit Holocaustului…", adauga Piotr Kadlcik.

"Daca cineva mi-ar fi spus aici, atunci, ca voi reveni peste 60 de ani cu nepotii mei, as fi spus: Ce tot vorbesti? Ce tot vorbesti? Este un moment cu adevarat istoric", sunt vorbele rostite de batran la finalul videclipului, pe muzica lui Cohen.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-7590945-video-dansul-unui-supravietuitor-holocaustului-auschwitz.htm

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: