Bucuresti Restaurant Romanesc în Tel Aviv מסעדת בוקרשט‎

Bucuresti Restaurant Romanesc מסעדת בוקרשט‎ 10 ore · Similare more | mai mult »

Evreii reactioneaza dupa ce deputatul lor a votat Codul Penal: Votul politic al dlui Silviu Vexler nu ne reprezinta

Membrii comunitatii evreiesti din Romania se delimiteaza de actiunile deputatului Silviu Vexler, care este reprezentantul Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER) in Camera Deputatilor si care a votat cot la cot cu more | mai mult »

ÎNCĂIERARE între evrei şi arabi în piscina unui hotel din Bucureşti. Trei cetăţeni israelieni, reţinuţi

Poliţia română a reţinut trei cetăţeni israelieni care – potrivit martorilor – ar fi fost implicaţi în încăierarea dintre un grup evrei israelieni şi altul de arabi israelieni, în incinta unui hotel more | mai mult »

Anima News: Turismul românesc în Israel înflorește: O nouă linie aviatică va lega orașul Sibiu de Țara Sfântă

Compania low cost ungară WIZZ AIR a anunțat luni că va deschide o nouă linie aeriană care va lega orașul Sibiu din România cu Israel. Aceasta va fi a șasea linie românească more | mai mult »

G4Media.ro : Cum au reuşit spionii Mossad să sustragă arhiva nucleară a Iranului

Într-o operaţiune spectaculoasă, deprinsă parcă din romanele lui John le Carré, agenţii israelieni au reuşit să sustragă arhiva nucleară a Iranului, permiţându-i astfel premierului Benjamin Netanyahu să prezinte dovezi despre eforturile secrete more | mai mult »

Dacă Iranul atacă Tel Aviv, Israelul va lovi Teheranul!

Israelul va riposta la orice atac al Iranului împotriva Tel Aviv şi va lovi Teheranul, a avertizat ministrul apărării israelian Avigdor Lieberman într-o declaraţie pentru o publicaţie saudită, în condiţiile în care more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România – Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE512-513.pdf Federația Comunităților Evreiești din România Similare more | mai mult »

Temple si Sinagogi din Romania

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială   Similare more | mai mult »

Surpriză URIAȘĂ pentru o româncă: L-a avut drept ghid pe premierul Benyamin Netanyahu

O româncă este turistul cu numărul 3 milioane care a ajuns în Israel, cifra fiind un nou record al numărului de turişti în acest an. Românca şi partenerul acesteia au fost întâmpinaţi more | mai mult »

Rami Efrati: Vreau ca Israelul și România să colaboreze pe securitate cibernetică; putem face lucruri minunate

Expertul în securitate cibernetică Rami Efrati a declarat că își dorește ca România și Israelul să colaboreze în domeniul securității cibernetice și a mărturisit că unul dintre motive este și faptul că, more | mai mult »

Pune în aplicare #EbraicaDeAzi . Toda Raba! תודה רבה! Vă mulțumesc foarte mult!

#EbraicaDeAzi, ca în fiecare luni. Lăsați-ne și un comentariu cu subiectele ce vă pasionează, pentru următoarele lecții Similare more | mai mult »

Blue Air anunță o nouă cursă de la Cluj la Tel Aviv! Biletele pornesc de la 38 de euro

Cea mai mare companie aeriană românească, Blue Air anunță deschiderea unei noi rute, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj către Tel Aviv.  Zborurile se vor opera cu două frecvenţe săptămânale în more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România: Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici:http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE494-495.pdf Similare more | mai mult »

Număr record de turişti în Israel

Un număr record de 374.000 de turişti străini au intrat în Israel în aprilie, cu 38% mai mulţi decât în aceeaşi luna a anului precedent. Este, de altfel, cel mai mare număr more | mai mult »

Ambasada României în Israel: Participarea Ambasadei României în Statul Israel la evenimentele de marcare a Zilei Europei (10 – 11 mai 2017)

În perioada 10-11 mai 2017, Ambasada României în Statul Israel, în cooperare cu Institutul Cultural Român din Tel Aviv, a participat la evenimentele de marcare a Zilei Europei, organizate la Universitatea Ebraică more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE492-493.pdf sursa : Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Similare more | mai mult »

Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Haifa

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit aici: www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE488-489.pdf RE488-489 Similare more | mai mult »

Israel in Romania :) Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe.

Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe. Bine ai revenit în Israel, Chuck! Israel in Romania Similare more | mai mult »

 

VIDEO Andrei Marga, propus sa fie ministru de externe, era in Ierusalim, la o conferinta a lui Jurgen Habermas, al carui discipol se considera.

Inainte cu cinci saptamani de anuntarea atribuirii portofoliului Externelor, Andrei Marga a fost anuntat ca este vizat pentru preluarea acestui post. S-a simtit onorat si s-a apucat de citit. In momentul in care a fost anuntat oficial era in Ierusalim, la o conferinta a lui Jurgen Habermas, al carui discipol se considera. Iar primul care l-a felicitat a fost omologul sau israelian.

  • Urmareste video pentru a afla planurile lui Marga pentru reforma MAE si cum explica de ce a caracterizat institutia drept una "prafuita".
  • Trebuie sa va marturisesc ca am mai fost apelat si in alti ani pentru a veni ca ambasador, pentru a pleca intr-o ambasada, de fapt. Venind insa mai incoace, trebuie sa va marturisesc ca a fost o discutie inainte de nominalizare cam cu vreo 5 saptamani.
  • Eram profesor la Ierusalim si am venit la Bucuresti pentru a discuta perspectivele si atunci mi s-a propus aceasta varianta. Nu va ascund ca intr-un fel m-am simtit foarte onorat, se intelege, pe de alta parte, eram oarecum incurajat in sinea mea. De ce? Lucrasem in ultimii ani mult pe acest teren, tocmai publicasem lucrarea "The Destiny of Europe", eram bine implicat in problematica europeana, iar la Ierusalim, pe langa cursuri si seminarii tocmai pregateam o carte, "Schimbarea lumii", pe care mai mult de jumatate am realizat-o deja si sper sa o public in toamna.
  • Dar m-am simtit onorat si m-am apucat de citit. Asta am facut ca prima reactie.
  • In momentul nominalizarii eram tot la Ierusalim, intr-o companie foarte interesanta, se nimerise ca profesorul cu care lucrasem in Germania, al carui discipol ma socotesc a fi, Jurgen Habermas sa sustina o conferinta. Si atunci am primit telefonul si mi s-a comunicat. Efectiv am fost coplesit, dar imediat m-a sunat ministrul de externe al Israelului, pe care nu il cunoscusem personal pana atunci, domnul Liebermann, m-a felicitat si mi-am facut bagajele.
  • Sigur ca educatia mi-era foarte la indemana, pentru ca am fost 19 ani cel care a condus Universitatea Babes-Boyai, am fost cel mai ales rector in organismele internationale, am fost 6 ani la Tokio in conducerea Universitatii Natiunilor Unite, deci eram implicat in toate discutiile, eram implicat si in discutia legii educatiei din Romania. Dar e normal sa fie si alte capete implicate in procesul educatiei, asa ca am privit cu toata relaxarea aceasta nominalizare.


MAE, minister "prafuit": Am spus ca MAE e prafuit. Era o metafora, ea nu a fost respinsa categoric nici chiar de catre distinsul antecesor, Cristian Diaconescu. Nu va ascund ca dupa aceea si dansul a recunoscut ca lucrurile sunt chiar mai grave sub anumite aspecte.

  • Eu m-am referit atunci la prezentarea exterioara si anume la imprejurarea ca MAE e conceput sau se concepe pe sine ca un fel de scop in sine. Or politica externa trebuie sa aiba un impact mai larg in viata oamenilor.

In aceasta saptamana, se reaseaza organigrama MAE, se infiinteaza directii noi si va fi anuntat oficial – confirmare pe care, de altfel, a dat-o ministrul de externe in interviul pentru Hotnews.ro – a faptului ca purtatorul sau de cuvant, Ovidiu Dranga, este cel de-al patrulea secretar de stat.

In privinta noului purtator de cuvant, seful diplomatiei a spus ca se orienteaza "spre un om care stie bine si presa si diplomatia". "Suntem aproape de a-l gasi, se discuta mai multe candidaturi. Trebuie sa avem respectul pentru diplomati si sa le dam cuvantul, trebuie sa avem respectul vizavi de jurnalisti, incat sa aducem un om care stie presa si are o relatie continua cu presa. 

Cititi si:

Marga: MCV si aderarea la Schengen nu sunt corelate cu achizitionarea de avioane F16 din Olanda

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: