Federația Comunităților Evreiești din România – Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE512-513.pdf Federația Comunităților Evreiești din România Similare more | mai mult »

Temple si Sinagogi din Romania

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială   Similare more | mai mult »

Surpriză URIAȘĂ pentru o româncă: L-a avut drept ghid pe premierul Benyamin Netanyahu

O româncă este turistul cu numărul 3 milioane care a ajuns în Israel, cifra fiind un nou record al numărului de turişti în acest an. Românca şi partenerul acesteia au fost întâmpinaţi more | mai mult »

Rami Efrati: Vreau ca Israelul și România să colaboreze pe securitate cibernetică; putem face lucruri minunate

Expertul în securitate cibernetică Rami Efrati a declarat că își dorește ca România și Israelul să colaboreze în domeniul securității cibernetice și a mărturisit că unul dintre motive este și faptul că, more | mai mult »

Pune în aplicare #EbraicaDeAzi . Toda Raba! תודה רבה! Vă mulțumesc foarte mult!

#EbraicaDeAzi, ca în fiecare luni. Lăsați-ne și un comentariu cu subiectele ce vă pasionează, pentru următoarele lecții Similare more | mai mult »

Blue Air anunță o nouă cursă de la Cluj la Tel Aviv! Biletele pornesc de la 38 de euro

Cea mai mare companie aeriană românească, Blue Air anunță deschiderea unei noi rute, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj către Tel Aviv.  Zborurile se vor opera cu două frecvenţe săptămânale în more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România: Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici:http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE494-495.pdf Similare more | mai mult »

Număr record de turişti în Israel

Un număr record de 374.000 de turişti străini au intrat în Israel în aprilie, cu 38% mai mulţi decât în aceeaşi luna a anului precedent. Este, de altfel, cel mai mare număr more | mai mult »

Ambasada României în Israel: Participarea Ambasadei României în Statul Israel la evenimentele de marcare a Zilei Europei (10 – 11 mai 2017)

În perioada 10-11 mai 2017, Ambasada României în Statul Israel, în cooperare cu Institutul Cultural Român din Tel Aviv, a participat la evenimentele de marcare a Zilei Europei, organizate la Universitatea Ebraică more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE492-493.pdf sursa : Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Similare more | mai mult »

Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Haifa

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit aici: www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE488-489.pdf RE488-489 Similare more | mai mult »

Israel in Romania :) Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe.

Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe. Bine ai revenit în Israel, Chuck! Israel in Romania Similare more | mai mult »

Cela mai recent număr al revistei ”Realitatea Evreiască”

  poate fi citit aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE480-481.pdf sursa :Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Similare more | mai mult »

Dialog istoric între Shimon Peres şi liderul de la Kremlin

Jurnalista Lelia Munteanu publică, pe site-ul Gândul, un fragment din ultimul interviu acordat de fostul președinte al Israelului Shimon Peres. În discuția pe care a purtat-o cu jurnalistul David Samuels, Peres a more | mai mult »

CINE ESTE FIRMA CARE A SPIONAT-O PE LAURA CODRUȚA KOVESI? Black Cube este condusă de foști generali și colonei din spionajul israelian

Având sucursale în Londra și Paris, Black Cube a fost fondată în 2010 în Tel Aviv de către cei doi foști ofițeri de informații israelieni, Dan Zorella și Avi Yanus. Compania oferă more | mai mult »

Israelul e foc şi pară şi acuză Suedia de “prostie”. “Oficialii de la Stockholm nu mai sunt bineveniți în Ţara sfântă”

Oficialii de la Stockholm nu mai sunt bineveniți în Israel, a anunțat miercuri viceministrul israelian de externe Tzipi Hotovely, protestând contra unei declarații în care ministrul suedez de externe a pus la more | mai mult »

Israel: Doi morți și mai mulți răniți în urma unui atac armat la Tel Aviv

Două persoane au murit și alte șase au fost rănite în urma unui atac armat care a avut loc vineri după-amiază într-un bar din centrul orașului Tel Aviv, a anunțat poliția locală, more | mai mult »

 

Traian Băsescu către israelienii originari din România: Dorim consolidarea relatiei

Preşedintele Traian Băsescu a primit marţi, la Palatul Cotroceni, o delegaţie formată din cetăţeni israelieni originari din România, prilej cu care a afirmat că autorităţile române sunt gata "să facă tot ce este posibil, cu respectarea legii, pentru a se consolida relaţia bilaterală, informează Agerpres.

"Mă bucur să ne întâlnim, practic cu această întâlnire închid un ciclu complet de întâlniri cu românii de pretutindeni, fie că sunt din America, Canada, jurul frontierelor sau din Israel (…) suntem gata să facem tot ce ţine de noi sau ce ne permite legea ca să consolidăm relaţia. Dv sunteţi parte a istoriei României, dar generaţiile viitoare, tot vorbitoare de limbă română, sunt la fel de importante pentru noi, că se perpetueze românismul în Israel, ceea ce nu e puţin lucru", a afirmat şeful statului, la începutul întâlnirii cu delegaţia.

Băsescu a spus că vrea să audă punctul de vedere al israelienilor originari din România, pentru că acordă o importanţă deosebită românilor din această ţară. "Aş vrea să aud punctele de vedere dinspre dvs. către noi. Practic, ce ar trebui să facem ca să fie puţin mai bine, nimeni nu poate face foarte bine, dar măcar puţin mai bine în relaţia dv cu ţara de origine", a spus Băsescu.

La rândul său, reprezentantul delegaţiei Cercului Cultural Ierusalim, Schmaia Gosen, a mulţumit pentru disponibilitatea primită din partea şefului statului şi că acordă atenţie întâlnirilor cu israelienii originari din România. "Îmi pare bine că aţi încheiat cuvintele dvs. cu şansele unei continuări a relaţiei cu generaţiile următoare. Considerăm că această misiune, o numesc misiune că nu văd altă posibilitate de a închega şi continua relaţii sănătoase şi dezinteresate legate de tradiţie, decât de a lua legătura cu copiii, nepoţii şi chiar strănepoţii noştri", a spus Gosen, precizând că numai în acest fel România va continua să existe fiecăruia dintre ei.

"Aşa vom răspunde şi la întrebarea care sunt rădăcinile, de unde vii, de unde au venit bunicii tăi şi unde sunt îngropaţi străbunicii tăi. Pentru România de astăzi, a cărei imagine e aşa cum o ştim cu toţii, cred că ar fi o binefacere ca o nouă generaţie de oameni tineri să înceapă să se mândrească cu originile părinţilor lor", a mai spus acest membru al delegaţiei.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: