Bucuresti Restaurant Romanesc în Tel Aviv מסעדת בוקרשט‎

Bucuresti Restaurant Romanesc מסעדת בוקרשט‎ 10 ore · Similare more | mai mult »

Evreii reactioneaza dupa ce deputatul lor a votat Codul Penal: Votul politic al dlui Silviu Vexler nu ne reprezinta

Membrii comunitatii evreiesti din Romania se delimiteaza de actiunile deputatului Silviu Vexler, care este reprezentantul Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER) in Camera Deputatilor si care a votat cot la cot cu more | mai mult »

ÎNCĂIERARE între evrei şi arabi în piscina unui hotel din Bucureşti. Trei cetăţeni israelieni, reţinuţi

Poliţia română a reţinut trei cetăţeni israelieni care – potrivit martorilor – ar fi fost implicaţi în încăierarea dintre un grup evrei israelieni şi altul de arabi israelieni, în incinta unui hotel more | mai mult »

Anima News: Turismul românesc în Israel înflorește: O nouă linie aviatică va lega orașul Sibiu de Țara Sfântă

Compania low cost ungară WIZZ AIR a anunțat luni că va deschide o nouă linie aeriană care va lega orașul Sibiu din România cu Israel. Aceasta va fi a șasea linie românească more | mai mult »

G4Media.ro : Cum au reuşit spionii Mossad să sustragă arhiva nucleară a Iranului

Într-o operaţiune spectaculoasă, deprinsă parcă din romanele lui John le Carré, agenţii israelieni au reuşit să sustragă arhiva nucleară a Iranului, permiţându-i astfel premierului Benjamin Netanyahu să prezinte dovezi despre eforturile secrete more | mai mult »

Dacă Iranul atacă Tel Aviv, Israelul va lovi Teheranul!

Israelul va riposta la orice atac al Iranului împotriva Tel Aviv şi va lovi Teheranul, a avertizat ministrul apărării israelian Avigdor Lieberman într-o declaraţie pentru o publicaţie saudită, în condiţiile în care more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România – Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE512-513.pdf Federația Comunităților Evreiești din România Similare more | mai mult »

Temple si Sinagogi din Romania

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială   Similare more | mai mult »

Surpriză URIAȘĂ pentru o româncă: L-a avut drept ghid pe premierul Benyamin Netanyahu

O româncă este turistul cu numărul 3 milioane care a ajuns în Israel, cifra fiind un nou record al numărului de turişti în acest an. Românca şi partenerul acesteia au fost întâmpinaţi more | mai mult »

Rami Efrati: Vreau ca Israelul și România să colaboreze pe securitate cibernetică; putem face lucruri minunate

Expertul în securitate cibernetică Rami Efrati a declarat că își dorește ca România și Israelul să colaboreze în domeniul securității cibernetice și a mărturisit că unul dintre motive este și faptul că, more | mai mult »

Pune în aplicare #EbraicaDeAzi . Toda Raba! תודה רבה! Vă mulțumesc foarte mult!

#EbraicaDeAzi, ca în fiecare luni. Lăsați-ne și un comentariu cu subiectele ce vă pasionează, pentru următoarele lecții Similare more | mai mult »

Blue Air anunță o nouă cursă de la Cluj la Tel Aviv! Biletele pornesc de la 38 de euro

Cea mai mare companie aeriană românească, Blue Air anunță deschiderea unei noi rute, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj către Tel Aviv.  Zborurile se vor opera cu două frecvenţe săptămânale în more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România: Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici:http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE494-495.pdf Similare more | mai mult »

Număr record de turişti în Israel

Un număr record de 374.000 de turişti străini au intrat în Israel în aprilie, cu 38% mai mulţi decât în aceeaşi luna a anului precedent. Este, de altfel, cel mai mare număr more | mai mult »

Ambasada României în Israel: Participarea Ambasadei României în Statul Israel la evenimentele de marcare a Zilei Europei (10 – 11 mai 2017)

În perioada 10-11 mai 2017, Ambasada României în Statul Israel, în cooperare cu Institutul Cultural Român din Tel Aviv, a participat la evenimentele de marcare a Zilei Europei, organizate la Universitatea Ebraică more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE492-493.pdf sursa : Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Similare more | mai mult »

Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Haifa

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit aici: www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE488-489.pdf RE488-489 Similare more | mai mult »

Israel in Romania :) Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe.

Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe. Bine ai revenit în Israel, Chuck! Israel in Romania Similare more | mai mult »

 

Traian Băsescu către israelienii originari din România: Dorim consolidarea relatiei

Preşedintele Traian Băsescu a primit marţi, la Palatul Cotroceni, o delegaţie formată din cetăţeni israelieni originari din România, prilej cu care a afirmat că autorităţile române sunt gata "să facă tot ce este posibil, cu respectarea legii, pentru a se consolida relaţia bilaterală, informează Agerpres.

"Mă bucur să ne întâlnim, practic cu această întâlnire închid un ciclu complet de întâlniri cu românii de pretutindeni, fie că sunt din America, Canada, jurul frontierelor sau din Israel (…) suntem gata să facem tot ce ţine de noi sau ce ne permite legea ca să consolidăm relaţia. Dv sunteţi parte a istoriei României, dar generaţiile viitoare, tot vorbitoare de limbă română, sunt la fel de importante pentru noi, că se perpetueze românismul în Israel, ceea ce nu e puţin lucru", a afirmat şeful statului, la începutul întâlnirii cu delegaţia.

Băsescu a spus că vrea să audă punctul de vedere al israelienilor originari din România, pentru că acordă o importanţă deosebită românilor din această ţară. "Aş vrea să aud punctele de vedere dinspre dvs. către noi. Practic, ce ar trebui să facem ca să fie puţin mai bine, nimeni nu poate face foarte bine, dar măcar puţin mai bine în relaţia dv cu ţara de origine", a spus Băsescu.

La rândul său, reprezentantul delegaţiei Cercului Cultural Ierusalim, Schmaia Gosen, a mulţumit pentru disponibilitatea primită din partea şefului statului şi că acordă atenţie întâlnirilor cu israelienii originari din România. "Îmi pare bine că aţi încheiat cuvintele dvs. cu şansele unei continuări a relaţiei cu generaţiile următoare. Considerăm că această misiune, o numesc misiune că nu văd altă posibilitate de a închega şi continua relaţii sănătoase şi dezinteresate legate de tradiţie, decât de a lua legătura cu copiii, nepoţii şi chiar strănepoţii noştri", a spus Gosen, precizând că numai în acest fel România va continua să existe fiecăruia dintre ei.

"Aşa vom răspunde şi la întrebarea care sunt rădăcinile, de unde vii, de unde au venit bunicii tăi şi unde sunt îngropaţi străbunicii tăi. Pentru România de astăzi, a cărei imagine e aşa cum o ştim cu toţii, cred că ar fi o binefacere ca o nouă generaţie de oameni tineri să înceapă să se mândrească cu originile părinţilor lor", a mai spus acest membru al delegaţiei.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: