Temple si Sinagogi din Romania

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială   Similare more | mai mult »

Surpriză URIAȘĂ pentru o româncă: L-a avut drept ghid pe premierul Benyamin Netanyahu

O româncă este turistul cu numărul 3 milioane care a ajuns în Israel, cifra fiind un nou record al numărului de turişti în acest an. Românca şi partenerul acesteia au fost întâmpinaţi more | mai mult »

Rami Efrati: Vreau ca Israelul și România să colaboreze pe securitate cibernetică; putem face lucruri minunate

Expertul în securitate cibernetică Rami Efrati a declarat că își dorește ca România și Israelul să colaboreze în domeniul securității cibernetice și a mărturisit că unul dintre motive este și faptul că, more | mai mult »

Pune în aplicare #EbraicaDeAzi . Toda Raba! תודה רבה! Vă mulțumesc foarte mult!

#EbraicaDeAzi, ca în fiecare luni. Lăsați-ne și un comentariu cu subiectele ce vă pasionează, pentru următoarele lecții Similare more | mai mult »

Blue Air anunță o nouă cursă de la Cluj la Tel Aviv! Biletele pornesc de la 38 de euro

Cea mai mare companie aeriană românească, Blue Air anunță deschiderea unei noi rute, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj către Tel Aviv.  Zborurile se vor opera cu două frecvenţe săptămânale în more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România: Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici:http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE494-495.pdf Similare more | mai mult »

Număr record de turişti în Israel

Un număr record de 374.000 de turişti străini au intrat în Israel în aprilie, cu 38% mai mulţi decât în aceeaşi luna a anului precedent. Este, de altfel, cel mai mare număr more | mai mult »

Ambasada României în Israel: Participarea Ambasadei României în Statul Israel la evenimentele de marcare a Zilei Europei (10 – 11 mai 2017)

În perioada 10-11 mai 2017, Ambasada României în Statul Israel, în cooperare cu Institutul Cultural Român din Tel Aviv, a participat la evenimentele de marcare a Zilei Europei, organizate la Universitatea Ebraică more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE492-493.pdf sursa : Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Similare more | mai mult »

Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Haifa

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit aici: www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE488-489.pdf RE488-489 Similare more | mai mult »

Israel in Romania :) Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe.

Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe. Bine ai revenit în Israel, Chuck! Israel in Romania Similare more | mai mult »

Cela mai recent număr al revistei ”Realitatea Evreiască”

  poate fi citit aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE480-481.pdf sursa :Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Similare more | mai mult »

Dialog istoric între Shimon Peres şi liderul de la Kremlin

Jurnalista Lelia Munteanu publică, pe site-ul Gândul, un fragment din ultimul interviu acordat de fostul președinte al Israelului Shimon Peres. În discuția pe care a purtat-o cu jurnalistul David Samuels, Peres a more | mai mult »

CINE ESTE FIRMA CARE A SPIONAT-O PE LAURA CODRUȚA KOVESI? Black Cube este condusă de foști generali și colonei din spionajul israelian

Având sucursale în Londra și Paris, Black Cube a fost fondată în 2010 în Tel Aviv de către cei doi foști ofițeri de informații israelieni, Dan Zorella și Avi Yanus. Compania oferă more | mai mult »

Israelul e foc şi pară şi acuză Suedia de “prostie”. “Oficialii de la Stockholm nu mai sunt bineveniți în Ţara sfântă”

Oficialii de la Stockholm nu mai sunt bineveniți în Israel, a anunțat miercuri viceministrul israelian de externe Tzipi Hotovely, protestând contra unei declarații în care ministrul suedez de externe a pus la more | mai mult »

Israel: Doi morți și mai mulți răniți în urma unui atac armat la Tel Aviv

Două persoane au murit și alte șase au fost rănite în urma unui atac armat care a avut loc vineri după-amiază într-un bar din centrul orașului Tel Aviv, a anunțat poliția locală, more | mai mult »

Times of Israel : Israeli specialists help Romania treat fire victims

Foreign medical experts aid in treatment of 140 people hospitalized after nightclub blaze that killed 30 BUCHAREST, Romania — An official says specialist doctors have arrived to Romania from overseas to help more | mai mult »

 

România este interesată de participarea companiilor din Israel la proiectele economice româneşti


Bucureşti, 10 oct /Agerpres/ – Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a avut, marţi, cu ocazia vizitei oficiale pe care o întreprinde în Israel, o întrevedere cu ministrul israelian pentru energie şi resurse de apă, Uzi Landau, context în care s-a arătat interesat de participarea companiilor din acest stat la proiectele economice din România.
„Ministrul român de externe a evidenţiat în discuţiile cu interlocutorul israelian importanţa intensificării cooperării în domeniul economic dintre România şi Statul Israel şi a exprimat interesul pentru participarea companiilor israeliene la proiecte economice din România, în derulare sau care urmează a fi demarate. În acest sens, a înmânat ministrului pentru energie şi resurse de apă, Uzi Landau, precum şi omologului israelian, Avigdor Lieberman, un aide-memoire care conţine o listă de obiective economice avute în vedere de Guvernul României. Titus Corlăţean a invitat instituţiile israeliene de cercetare să participe şi la dezvoltarea proiectului Extreme Light Infrastructure (ELI) de la Măgurele”, se arată într-un comunicat al MAE.

Potrivit sursei citate, ministrul român a subliniat în discuţia cu ministrul Landau potenţialul proiectului ELI şi aplicaţiile sale în domeniul energetic, convenind cu acesta lansarea unei cooperări exploratorii cu Academia de Ştiinţe din Israel.

De asemenea, în cadrul discuţiilor dintre cei doi demnitari, au fost identificate arii complementare de cooperare în domeniul energiilor regenerabile şi al administrării resurselor de apă. Astfel, ministrul Corlăţean a menţionat expertiza românească în domeniu şi proiectele de cooperare în utilizarea energiilor eoliană şi solară, care ar putea beneficia de investiţii israeliene. În paralel, oficialul israelian a relevat posibilităţi de colaborare în administrarea apelor reziduale şi în domeniul combaterii secetei.

Tematica consultărilor dintre ministrul român şi ministrul israelian pentru energie şi resurse de apă a inclus şi aspecte relevante care decurg din negocierile pe problematica apei în cadrul Procesului de Pace din Orientul Mijlociu, atât în ceea ce priveşte exploatarea directă a resurselor de apă, cât şi proiecte susţinute de state terţe care să conecteze segmentul de distribuire egală a resurselor de apă cu cel al negocierilor politice.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: