Federația Comunităților Evreiești din România – Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE512-513.pdf Federația Comunităților Evreiești din România Similare more | mai mult »

Temple si Sinagogi din Romania

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială   Similare more | mai mult »

Surpriză URIAȘĂ pentru o româncă: L-a avut drept ghid pe premierul Benyamin Netanyahu

O româncă este turistul cu numărul 3 milioane care a ajuns în Israel, cifra fiind un nou record al numărului de turişti în acest an. Românca şi partenerul acesteia au fost întâmpinaţi more | mai mult »

Rami Efrati: Vreau ca Israelul și România să colaboreze pe securitate cibernetică; putem face lucruri minunate

Expertul în securitate cibernetică Rami Efrati a declarat că își dorește ca România și Israelul să colaboreze în domeniul securității cibernetice și a mărturisit că unul dintre motive este și faptul că, more | mai mult »

Pune în aplicare #EbraicaDeAzi . Toda Raba! תודה רבה! Vă mulțumesc foarte mult!

#EbraicaDeAzi, ca în fiecare luni. Lăsați-ne și un comentariu cu subiectele ce vă pasionează, pentru următoarele lecții Similare more | mai mult »

Blue Air anunță o nouă cursă de la Cluj la Tel Aviv! Biletele pornesc de la 38 de euro

Cea mai mare companie aeriană românească, Blue Air anunță deschiderea unei noi rute, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj către Tel Aviv.  Zborurile se vor opera cu două frecvenţe săptămânale în more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România: Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici:http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE494-495.pdf Similare more | mai mult »

Număr record de turişti în Israel

Un număr record de 374.000 de turişti străini au intrat în Israel în aprilie, cu 38% mai mulţi decât în aceeaşi luna a anului precedent. Este, de altfel, cel mai mare număr more | mai mult »

Ambasada României în Israel: Participarea Ambasadei României în Statul Israel la evenimentele de marcare a Zilei Europei (10 – 11 mai 2017)

În perioada 10-11 mai 2017, Ambasada României în Statul Israel, în cooperare cu Institutul Cultural Român din Tel Aviv, a participat la evenimentele de marcare a Zilei Europei, organizate la Universitatea Ebraică more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE492-493.pdf sursa : Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Similare more | mai mult »

Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Haifa

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit aici: www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE488-489.pdf RE488-489 Similare more | mai mult »

Israel in Romania :) Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe.

Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe. Bine ai revenit în Israel, Chuck! Israel in Romania Similare more | mai mult »

Cela mai recent număr al revistei ”Realitatea Evreiască”

  poate fi citit aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE480-481.pdf sursa :Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Similare more | mai mult »

Dialog istoric între Shimon Peres şi liderul de la Kremlin

Jurnalista Lelia Munteanu publică, pe site-ul Gândul, un fragment din ultimul interviu acordat de fostul președinte al Israelului Shimon Peres. În discuția pe care a purtat-o cu jurnalistul David Samuels, Peres a more | mai mult »

CINE ESTE FIRMA CARE A SPIONAT-O PE LAURA CODRUȚA KOVESI? Black Cube este condusă de foști generali și colonei din spionajul israelian

Având sucursale în Londra și Paris, Black Cube a fost fondată în 2010 în Tel Aviv de către cei doi foști ofițeri de informații israelieni, Dan Zorella și Avi Yanus. Compania oferă more | mai mult »

Israelul e foc şi pară şi acuză Suedia de “prostie”. “Oficialii de la Stockholm nu mai sunt bineveniți în Ţara sfântă”

Oficialii de la Stockholm nu mai sunt bineveniți în Israel, a anunțat miercuri viceministrul israelian de externe Tzipi Hotovely, protestând contra unei declarații în care ministrul suedez de externe a pus la more | mai mult »

Israel: Doi morți și mai mulți răniți în urma unui atac armat la Tel Aviv

Două persoane au murit și alte șase au fost rănite în urma unui atac armat care a avut loc vineri după-amiază într-un bar din centrul orașului Tel Aviv, a anunțat poliția locală, more | mai mult »

 

Profesorul de origine română Shlomo Bentin, laureat al Israel Prize, a murit într-un accident rutier


Profesorul de origine română Shlomo Bentin, laureat al Israel Prize pentru psihologie pe anul 2012, a murit într-un accident de circulaţie, după ce a fost lovit de un camion în timp ce se plimba cu bicicleta, vineri, în California.
Shlomo Bentin, un expert de talie mondială în neuropsihologia cognitivă, a murit în urma impactului, la vârsta de 65 de ani, informează haaretz.com.

Bentin, profesor de psihologie la Hebrew University şi laureat al prestigiosului Israel Prize pentru psihologie pe anul 2012, era cunoscut şi pentru contribuţiile sale în ceea ce priveşte implementarea cercetărilor ştiinţifice în domenii variate, de la îmbunătăţirea tehnicilor de lectură la ameliorările tehnicilor folosite în medicina clinică.

Shlomo Bentin s-a născut în România, la Bucureşti, pe 26 august 1946, şi a imigrat cu familia sa în Israel, la vârsta de 12 ani. S-a căsătorit cu iubita sa din tinereţe, Miri, cu care a avut trei copii.

Bentin a studiat psihologia şi matematica la Universitatea Tel Aviv şi după absolvire a studiat biologia comportamentală la Haifa Technion. S-a angajat apoi la Hadassah University Hospital Ein Karem, unde a condus activitatea laboratorului de psihopsihologie, în timp ce îşi făcea doctoratul în neurobiologie. În 1983 a început să predea la Facultatea de medicină de la Universitatea Ebraică, unde a devenit lector în 1987. La începutul anilor 1990, Bentin a devenit profesor asociat la catedra de psihologie, iar din 1994 profesor cu drepturi depline.

Profesorul israelian a contribuit la un studiu despre diferenţele funcţionale dintre emisferele cerebrale şi era considerat unul dintre cei mai importanţi cercetători din domeniul lecturii în limba ebraică. Potrivit comitetului care decernează Israel Prize, activitatea lui din domeniul identificării cuvintelor scrise, al lecturii şi al apariţiei dislexiei "au influenţat covârşitor evoluţia felului în care a fost predată lectura în Israel". Bentin a conceput şi o serie de teste, folosite şi în prezent, pentru a diagnostica dificultăţile de lectură.

Bention era cunoscut şi pentru descoperirile sale din sfera mecanismelor cognitive care explică abilitatea oamenilor de a recunoaşte feţele semenilor lor. În anii 1990, el a coordonat o serie de studii realizate pe bolnavii de epilepsie şi a identificat impulsul electric ce apare la nivelul creierului, implicat în mecanismul de recunoaştere facială.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: