Bucuresti Restaurant Romanesc în Tel Aviv מסעדת בוקרשט‎

Bucuresti Restaurant Romanesc מסעדת בוקרשט‎ 10 ore · Similare more | mai mult »

Evreii reactioneaza dupa ce deputatul lor a votat Codul Penal: Votul politic al dlui Silviu Vexler nu ne reprezinta

Membrii comunitatii evreiesti din Romania se delimiteaza de actiunile deputatului Silviu Vexler, care este reprezentantul Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER) in Camera Deputatilor si care a votat cot la cot cu more | mai mult »

ÎNCĂIERARE între evrei şi arabi în piscina unui hotel din Bucureşti. Trei cetăţeni israelieni, reţinuţi

Poliţia română a reţinut trei cetăţeni israelieni care – potrivit martorilor – ar fi fost implicaţi în încăierarea dintre un grup evrei israelieni şi altul de arabi israelieni, în incinta unui hotel more | mai mult »

Anima News: Turismul românesc în Israel înflorește: O nouă linie aviatică va lega orașul Sibiu de Țara Sfântă

Compania low cost ungară WIZZ AIR a anunțat luni că va deschide o nouă linie aeriană care va lega orașul Sibiu din România cu Israel. Aceasta va fi a șasea linie românească more | mai mult »

G4Media.ro : Cum au reuşit spionii Mossad să sustragă arhiva nucleară a Iranului

Într-o operaţiune spectaculoasă, deprinsă parcă din romanele lui John le Carré, agenţii israelieni au reuşit să sustragă arhiva nucleară a Iranului, permiţându-i astfel premierului Benjamin Netanyahu să prezinte dovezi despre eforturile secrete more | mai mult »

Dacă Iranul atacă Tel Aviv, Israelul va lovi Teheranul!

Israelul va riposta la orice atac al Iranului împotriva Tel Aviv şi va lovi Teheranul, a avertizat ministrul apărării israelian Avigdor Lieberman într-o declaraţie pentru o publicaţie saudită, în condiţiile în care more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România – Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE512-513.pdf Federația Comunităților Evreiești din România Similare more | mai mult »

Temple si Sinagogi din Romania

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială   Similare more | mai mult »

Surpriză URIAȘĂ pentru o româncă: L-a avut drept ghid pe premierul Benyamin Netanyahu

O româncă este turistul cu numărul 3 milioane care a ajuns în Israel, cifra fiind un nou record al numărului de turişti în acest an. Românca şi partenerul acesteia au fost întâmpinaţi more | mai mult »

Rami Efrati: Vreau ca Israelul și România să colaboreze pe securitate cibernetică; putem face lucruri minunate

Expertul în securitate cibernetică Rami Efrati a declarat că își dorește ca România și Israelul să colaboreze în domeniul securității cibernetice și a mărturisit că unul dintre motive este și faptul că, more | mai mult »

Pune în aplicare #EbraicaDeAzi . Toda Raba! תודה רבה! Vă mulțumesc foarte mult!

#EbraicaDeAzi, ca în fiecare luni. Lăsați-ne și un comentariu cu subiectele ce vă pasionează, pentru următoarele lecții Similare more | mai mult »

Blue Air anunță o nouă cursă de la Cluj la Tel Aviv! Biletele pornesc de la 38 de euro

Cea mai mare companie aeriană românească, Blue Air anunță deschiderea unei noi rute, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj către Tel Aviv.  Zborurile se vor opera cu două frecvenţe săptămânale în more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România: Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici:http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE494-495.pdf Similare more | mai mult »

Număr record de turişti în Israel

Un număr record de 374.000 de turişti străini au intrat în Israel în aprilie, cu 38% mai mulţi decât în aceeaşi luna a anului precedent. Este, de altfel, cel mai mare număr more | mai mult »

Ambasada României în Israel: Participarea Ambasadei României în Statul Israel la evenimentele de marcare a Zilei Europei (10 – 11 mai 2017)

În perioada 10-11 mai 2017, Ambasada României în Statul Israel, în cooperare cu Institutul Cultural Român din Tel Aviv, a participat la evenimentele de marcare a Zilei Europei, organizate la Universitatea Ebraică more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE492-493.pdf sursa : Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Similare more | mai mult »

Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Haifa

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit aici: www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE488-489.pdf RE488-489 Similare more | mai mult »

Israel in Romania :) Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe.

Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe. Bine ai revenit în Israel, Chuck! Israel in Romania Similare more | mai mult »

 

Profesorul de origine română Shlomo Bentin, laureat al Israel Prize, a murit într-un accident rutier


Profesorul de origine română Shlomo Bentin, laureat al Israel Prize pentru psihologie pe anul 2012, a murit într-un accident de circulaţie, după ce a fost lovit de un camion în timp ce se plimba cu bicicleta, vineri, în California.
Shlomo Bentin, un expert de talie mondială în neuropsihologia cognitivă, a murit în urma impactului, la vârsta de 65 de ani, informează haaretz.com.

Bentin, profesor de psihologie la Hebrew University şi laureat al prestigiosului Israel Prize pentru psihologie pe anul 2012, era cunoscut şi pentru contribuţiile sale în ceea ce priveşte implementarea cercetărilor ştiinţifice în domenii variate, de la îmbunătăţirea tehnicilor de lectură la ameliorările tehnicilor folosite în medicina clinică.

Shlomo Bentin s-a născut în România, la Bucureşti, pe 26 august 1946, şi a imigrat cu familia sa în Israel, la vârsta de 12 ani. S-a căsătorit cu iubita sa din tinereţe, Miri, cu care a avut trei copii.

Bentin a studiat psihologia şi matematica la Universitatea Tel Aviv şi după absolvire a studiat biologia comportamentală la Haifa Technion. S-a angajat apoi la Hadassah University Hospital Ein Karem, unde a condus activitatea laboratorului de psihopsihologie, în timp ce îşi făcea doctoratul în neurobiologie. În 1983 a început să predea la Facultatea de medicină de la Universitatea Ebraică, unde a devenit lector în 1987. La începutul anilor 1990, Bentin a devenit profesor asociat la catedra de psihologie, iar din 1994 profesor cu drepturi depline.

Profesorul israelian a contribuit la un studiu despre diferenţele funcţionale dintre emisferele cerebrale şi era considerat unul dintre cei mai importanţi cercetători din domeniul lecturii în limba ebraică. Potrivit comitetului care decernează Israel Prize, activitatea lui din domeniul identificării cuvintelor scrise, al lecturii şi al apariţiei dislexiei "au influenţat covârşitor evoluţia felului în care a fost predată lectura în Israel". Bentin a conceput şi o serie de teste, folosite şi în prezent, pentru a diagnostica dificultăţile de lectură.

Bention era cunoscut şi pentru descoperirile sale din sfera mecanismelor cognitive care explică abilitatea oamenilor de a recunoaşte feţele semenilor lor. În anii 1990, el a coordonat o serie de studii realizate pe bolnavii de epilepsie şi a identificat impulsul electric ce apare la nivelul creierului, implicat în mecanismul de recunoaştere facială.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: