Bucuresti Restaurant Romanesc în Tel Aviv מסעדת בוקרשט‎

Bucuresti Restaurant Romanesc מסעדת בוקרשט‎ 10 ore · Similare more | mai mult »

Evreii reactioneaza dupa ce deputatul lor a votat Codul Penal: Votul politic al dlui Silviu Vexler nu ne reprezinta

Membrii comunitatii evreiesti din Romania se delimiteaza de actiunile deputatului Silviu Vexler, care este reprezentantul Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER) in Camera Deputatilor si care a votat cot la cot cu more | mai mult »

ÎNCĂIERARE între evrei şi arabi în piscina unui hotel din Bucureşti. Trei cetăţeni israelieni, reţinuţi

Poliţia română a reţinut trei cetăţeni israelieni care – potrivit martorilor – ar fi fost implicaţi în încăierarea dintre un grup evrei israelieni şi altul de arabi israelieni, în incinta unui hotel more | mai mult »

Anima News: Turismul românesc în Israel înflorește: O nouă linie aviatică va lega orașul Sibiu de Țara Sfântă

Compania low cost ungară WIZZ AIR a anunțat luni că va deschide o nouă linie aeriană care va lega orașul Sibiu din România cu Israel. Aceasta va fi a șasea linie românească more | mai mult »

G4Media.ro : Cum au reuşit spionii Mossad să sustragă arhiva nucleară a Iranului

Într-o operaţiune spectaculoasă, deprinsă parcă din romanele lui John le Carré, agenţii israelieni au reuşit să sustragă arhiva nucleară a Iranului, permiţându-i astfel premierului Benjamin Netanyahu să prezinte dovezi despre eforturile secrete more | mai mult »

Dacă Iranul atacă Tel Aviv, Israelul va lovi Teheranul!

Israelul va riposta la orice atac al Iranului împotriva Tel Aviv şi va lovi Teheranul, a avertizat ministrul apărării israelian Avigdor Lieberman într-o declaraţie pentru o publicaţie saudită, în condiţiile în care more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România – Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE512-513.pdf Federația Comunităților Evreiești din România Similare more | mai mult »

Temple si Sinagogi din Romania

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială   Similare more | mai mult »

Surpriză URIAȘĂ pentru o româncă: L-a avut drept ghid pe premierul Benyamin Netanyahu

O româncă este turistul cu numărul 3 milioane care a ajuns în Israel, cifra fiind un nou record al numărului de turişti în acest an. Românca şi partenerul acesteia au fost întâmpinaţi more | mai mult »

Rami Efrati: Vreau ca Israelul și România să colaboreze pe securitate cibernetică; putem face lucruri minunate

Expertul în securitate cibernetică Rami Efrati a declarat că își dorește ca România și Israelul să colaboreze în domeniul securității cibernetice și a mărturisit că unul dintre motive este și faptul că, more | mai mult »

Pune în aplicare #EbraicaDeAzi . Toda Raba! תודה רבה! Vă mulțumesc foarte mult!

#EbraicaDeAzi, ca în fiecare luni. Lăsați-ne și un comentariu cu subiectele ce vă pasionează, pentru următoarele lecții Similare more | mai mult »

Blue Air anunță o nouă cursă de la Cluj la Tel Aviv! Biletele pornesc de la 38 de euro

Cea mai mare companie aeriană românească, Blue Air anunță deschiderea unei noi rute, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj către Tel Aviv.  Zborurile se vor opera cu două frecvenţe săptămânale în more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România: Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici:http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE494-495.pdf Similare more | mai mult »

Număr record de turişti în Israel

Un număr record de 374.000 de turişti străini au intrat în Israel în aprilie, cu 38% mai mulţi decât în aceeaşi luna a anului precedent. Este, de altfel, cel mai mare număr more | mai mult »

Ambasada României în Israel: Participarea Ambasadei României în Statul Israel la evenimentele de marcare a Zilei Europei (10 – 11 mai 2017)

În perioada 10-11 mai 2017, Ambasada României în Statul Israel, în cooperare cu Institutul Cultural Român din Tel Aviv, a participat la evenimentele de marcare a Zilei Europei, organizate la Universitatea Ebraică more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE492-493.pdf sursa : Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Similare more | mai mult »

Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Haifa

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit aici: www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE488-489.pdf RE488-489 Similare more | mai mult »

Israel in Romania :) Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe.

Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe. Bine ai revenit în Israel, Chuck! Israel in Romania Similare more | mai mult »

 

Papa, Obama şi ruşii moşesc pacea din Orientul Mijlociu

Toţi doresc însă înfiinţarea unui stat palestinian, condiţie neacceptată până acum de premierul israelian Benjamin Netanyahu. Acesta spune că negocierile cu palestinienii vor fi reluate săptămânile următoare.

Papa, Obama şi ruşii moşesc pacea din Orientul Mijlociu
Vizita Papei în Israel şi teritoriile palestiniene ce are loc zilele acestea reprezintă una dintre cele mai dificile misiuni diplomatice ale Suveranului Pontif de la urcarea sa în scaunul papal. Benedict al XVI-lea a reuşit să îi irite de-a lungul timpului atât pe evrei, cât şi pe musulmani prin declaraţiile sau acţiunile sale.
Eforturile depuse în timpul mandatului său pentru reabilitarea unui episcop care neagă Holocaustul au trezit numeroase proteste din partea comunităţii evreieşti, precum şi faptul că face apel adesea la memoria Papei Pius al XII-lea – cel care în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial nu a condamnat exterminarea evreilor de către nazişti….Papa, Obama şi ruşii moşesc pacea din Orientul Mijlociu

Comentarii

Comentarii

2 Responses to Papa, Obama şi ruşii moşesc pacea din Orientul Mijlociu

  1. Orlando spune:

    Papa Pius al-XII_lea a salvat vreo 2 milioane de evri prin manastirile din Italia. A avut o vorba care a ramas in memorie: ce poate fi mai rau decat 5 miliona de evrei (cei ucisi de Hitler) ? R: 7 milioane (diferenta ar fi fost completata de Musolini). Nici un om normal la creier nu poate fi de acord cu Hilerismul sau cu alte manifestari de acest gen. Probabil ar trebui sa se institue o lege sa nu mai poata accede bolnavi mintali intr-o functie publica. Schizofrenicii asa fac omoara cu sange rece cat pot iar daca ajung la puterea unui stat puternic este dezastru. De asemenea sunt foarte abili in a se preface si a mobiliza oameni (v. cazul Bivolaru si multe altele). Statistica OMS-ului spune ca in lume aproximativ 40% au probleme. Suficient ca sa poata fi mobilizati. Solutie oricine vrea functii publice sa treaca printr-o comisie psihiatrica serioasa.

  2. Orlando spune:

    In legatura cu cei care neaga holocautul.
    Ce vor sa demonstreze ca in loc de 5 mil au fost 4,5 ?
    Si 100 de mii daca au fost omorati tot este foarte grav. Tot crima impotriva umanitatii se cheama. Nici un fel de crestin nu poate fi de acord cu asa ceva. Se pare ca nu a fost primit definitiv ci chiar sanctionat episcopul respectiv (i s-a retras ungerea). Probabil Papa a crezut in prima faza ca s-a reabilitat insa a recidivat. La crestini daca cineva isi recunoaste si repara greseala capata din nou abilitare. Se pare ca la lefevbristul respectiv s-a inselat. Exista in toate cultele si uscaturi insa trebuie eliminate.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: