Bucuresti Restaurant Romanesc în Tel Aviv מסעדת בוקרשט‎

Bucuresti Restaurant Romanesc מסעדת בוקרשט‎ 10 ore · Similare more | mai mult »

Evreii reactioneaza dupa ce deputatul lor a votat Codul Penal: Votul politic al dlui Silviu Vexler nu ne reprezinta

Membrii comunitatii evreiesti din Romania se delimiteaza de actiunile deputatului Silviu Vexler, care este reprezentantul Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER) in Camera Deputatilor si care a votat cot la cot cu more | mai mult »

ÎNCĂIERARE între evrei şi arabi în piscina unui hotel din Bucureşti. Trei cetăţeni israelieni, reţinuţi

Poliţia română a reţinut trei cetăţeni israelieni care – potrivit martorilor – ar fi fost implicaţi în încăierarea dintre un grup evrei israelieni şi altul de arabi israelieni, în incinta unui hotel more | mai mult »

Anima News: Turismul românesc în Israel înflorește: O nouă linie aviatică va lega orașul Sibiu de Țara Sfântă

Compania low cost ungară WIZZ AIR a anunțat luni că va deschide o nouă linie aeriană care va lega orașul Sibiu din România cu Israel. Aceasta va fi a șasea linie românească more | mai mult »

G4Media.ro : Cum au reuşit spionii Mossad să sustragă arhiva nucleară a Iranului

Într-o operaţiune spectaculoasă, deprinsă parcă din romanele lui John le Carré, agenţii israelieni au reuşit să sustragă arhiva nucleară a Iranului, permiţându-i astfel premierului Benjamin Netanyahu să prezinte dovezi despre eforturile secrete more | mai mult »

Dacă Iranul atacă Tel Aviv, Israelul va lovi Teheranul!

Israelul va riposta la orice atac al Iranului împotriva Tel Aviv şi va lovi Teheranul, a avertizat ministrul apărării israelian Avigdor Lieberman într-o declaraţie pentru o publicaţie saudită, în condiţiile în care more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România – Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE512-513.pdf Federația Comunităților Evreiești din România Similare more | mai mult »

Temple si Sinagogi din Romania

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială   Similare more | mai mult »

Surpriză URIAȘĂ pentru o româncă: L-a avut drept ghid pe premierul Benyamin Netanyahu

O româncă este turistul cu numărul 3 milioane care a ajuns în Israel, cifra fiind un nou record al numărului de turişti în acest an. Românca şi partenerul acesteia au fost întâmpinaţi more | mai mult »

Rami Efrati: Vreau ca Israelul și România să colaboreze pe securitate cibernetică; putem face lucruri minunate

Expertul în securitate cibernetică Rami Efrati a declarat că își dorește ca România și Israelul să colaboreze în domeniul securității cibernetice și a mărturisit că unul dintre motive este și faptul că, more | mai mult »

Pune în aplicare #EbraicaDeAzi . Toda Raba! תודה רבה! Vă mulțumesc foarte mult!

#EbraicaDeAzi, ca în fiecare luni. Lăsați-ne și un comentariu cu subiectele ce vă pasionează, pentru următoarele lecții Similare more | mai mult »

Blue Air anunță o nouă cursă de la Cluj la Tel Aviv! Biletele pornesc de la 38 de euro

Cea mai mare companie aeriană românească, Blue Air anunță deschiderea unei noi rute, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj către Tel Aviv.  Zborurile se vor opera cu două frecvenţe săptămânale în more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România: Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici:http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE494-495.pdf Similare more | mai mult »

Număr record de turişti în Israel

Un număr record de 374.000 de turişti străini au intrat în Israel în aprilie, cu 38% mai mulţi decât în aceeaşi luna a anului precedent. Este, de altfel, cel mai mare număr more | mai mult »

Ambasada României în Israel: Participarea Ambasadei României în Statul Israel la evenimentele de marcare a Zilei Europei (10 – 11 mai 2017)

În perioada 10-11 mai 2017, Ambasada României în Statul Israel, în cooperare cu Institutul Cultural Român din Tel Aviv, a participat la evenimentele de marcare a Zilei Europei, organizate la Universitatea Ebraică more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE492-493.pdf sursa : Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Similare more | mai mult »

Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Haifa

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit aici: www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE488-489.pdf RE488-489 Similare more | mai mult »

Israel in Romania :) Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe.

Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe. Bine ai revenit în Israel, Chuck! Israel in Romania Similare more | mai mult »

 

O nuntă neobişnuită: A avut 25.000 de invitaţi, dar mireasa nu şi-a putut arăta chipul


Nunţile sunt întotdeauna un prilej de petrecere, dar, cu o listă de peste 25.000 de invitaţi, această ceremonie tradiţională evreiască a pus în umbră chiar şi cele mai numeroase nunţi. Familii importante de evrei ultra-ortodocşi din întreaga lume au participat marţi la căsătoria nepotul liderului hasidic al dinastiei Belz Rebbe.

Ceremonia de căsătorie între Shalom Rokeach, în vârstă de 18 de ani, și Hannah Batya, în vârstă de 19 de ani, a avut loc în Ierusalim, Israel, într-un cort uriaş. Shalom Rokeach va fi viitorul lider al uneia dintre cele mai mari secte iudaice din lume.

El s-a căsătorit cu Hannah Batya Penet în cadrul unei ceremonii tradiționale care a durat până în zori, potrivit DailyMail.

Shalom Rokeach este cel mai în vârstă și singurul nepot de sex masculin al lui Belz Rabbe, care conduce una dintre cele mai mari comunități hasidice din lume.

Belz Rabbe este o dinastie evreiască-poloneză antică, fondată în secolul 14, în orașul polonez cu același nume. Căsătoria unuia din descendenții săi, care face parte din "aristocrația" evreilor ortodocși, este prilej de mare sărbătoare și toți membrii comunităţii din întreaga lume sunt invitați.

Nunta este este o oportunitate rară a liderilor unor mișcări hasidice să se întâlnească. Mii de Belz hasidici din Statele Unite și Europa au participat la sărbătoare, care a durat până dimineaţă şi pentru care au fost închise mai multe străzi din Ierusalim.

Nunțile tradiționale evreiești au două părți separate: ceremonia de logodnă, cunoscută sub numele de erusin sau Kiddushin, şi ceremonia de nuntă, cunoscut sub numele de nisuin.

În cadrul ceremoniei de logodnă mirele dăruieşte un inel de nuntă miresei. În această parte a ceremoniei, miresei îi este interzis să vorbească cu alți oameni.

Ceremonia de nuntă are loc apoi într-un cort mare, cunoscut ca un chuppah, unde mirele și mireasa lui sunt căsătoriţi.

Voalul de mireasă ia diverse forme în diferitele comunități evreiești. Unele mirese hasidice poarte un voal de pânză greu, care, cred evreii hasidici, îi protejează modestia miresei.

Voalul reamintește, de asemenea, de Leah, a cărei față era acoperită atât de mult de văl încât Iacov nu știa că nu era Rachel la ceremonia de nuntă. Mireasa trebuie să poarte vălul doar în timpul ceremoniei.

Toți oaspeții de sex masculin au fost îmbrăcaţi în negru și au purtat pălării shtreimel tradiționale.

mai mult la :

http://m.rtv.net/article/80887

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: