Federația Comunităților Evreiești din România – Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE512-513.pdf Federația Comunităților Evreiești din România Similare more | mai mult »

Temple si Sinagogi din Romania

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială   Similare more | mai mult »

Surpriză URIAȘĂ pentru o româncă: L-a avut drept ghid pe premierul Benyamin Netanyahu

O româncă este turistul cu numărul 3 milioane care a ajuns în Israel, cifra fiind un nou record al numărului de turişti în acest an. Românca şi partenerul acesteia au fost întâmpinaţi more | mai mult »

Rami Efrati: Vreau ca Israelul și România să colaboreze pe securitate cibernetică; putem face lucruri minunate

Expertul în securitate cibernetică Rami Efrati a declarat că își dorește ca România și Israelul să colaboreze în domeniul securității cibernetice și a mărturisit că unul dintre motive este și faptul că, more | mai mult »

Pune în aplicare #EbraicaDeAzi . Toda Raba! תודה רבה! Vă mulțumesc foarte mult!

#EbraicaDeAzi, ca în fiecare luni. Lăsați-ne și un comentariu cu subiectele ce vă pasionează, pentru următoarele lecții Similare more | mai mult »

Blue Air anunță o nouă cursă de la Cluj la Tel Aviv! Biletele pornesc de la 38 de euro

Cea mai mare companie aeriană românească, Blue Air anunță deschiderea unei noi rute, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj către Tel Aviv.  Zborurile se vor opera cu două frecvenţe săptămânale în more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România: Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici:http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE494-495.pdf Similare more | mai mult »

Număr record de turişti în Israel

Un număr record de 374.000 de turişti străini au intrat în Israel în aprilie, cu 38% mai mulţi decât în aceeaşi luna a anului precedent. Este, de altfel, cel mai mare număr more | mai mult »

Ambasada României în Israel: Participarea Ambasadei României în Statul Israel la evenimentele de marcare a Zilei Europei (10 – 11 mai 2017)

În perioada 10-11 mai 2017, Ambasada României în Statul Israel, în cooperare cu Institutul Cultural Român din Tel Aviv, a participat la evenimentele de marcare a Zilei Europei, organizate la Universitatea Ebraică more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE492-493.pdf sursa : Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Similare more | mai mult »

Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Haifa

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit aici: www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE488-489.pdf RE488-489 Similare more | mai mult »

Israel in Romania :) Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe.

Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe. Bine ai revenit în Israel, Chuck! Israel in Romania Similare more | mai mult »

Cela mai recent număr al revistei ”Realitatea Evreiască”

  poate fi citit aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE480-481.pdf sursa :Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Similare more | mai mult »

Dialog istoric între Shimon Peres şi liderul de la Kremlin

Jurnalista Lelia Munteanu publică, pe site-ul Gândul, un fragment din ultimul interviu acordat de fostul președinte al Israelului Shimon Peres. În discuția pe care a purtat-o cu jurnalistul David Samuels, Peres a more | mai mult »

CINE ESTE FIRMA CARE A SPIONAT-O PE LAURA CODRUȚA KOVESI? Black Cube este condusă de foști generali și colonei din spionajul israelian

Având sucursale în Londra și Paris, Black Cube a fost fondată în 2010 în Tel Aviv de către cei doi foști ofițeri de informații israelieni, Dan Zorella și Avi Yanus. Compania oferă more | mai mult »

Israelul e foc şi pară şi acuză Suedia de “prostie”. “Oficialii de la Stockholm nu mai sunt bineveniți în Ţara sfântă”

Oficialii de la Stockholm nu mai sunt bineveniți în Israel, a anunțat miercuri viceministrul israelian de externe Tzipi Hotovely, protestând contra unei declarații în care ministrul suedez de externe a pus la more | mai mult »

Israel: Doi morți și mai mulți răniți în urma unui atac armat la Tel Aviv

Două persoane au murit și alte șase au fost rănite în urma unui atac armat care a avut loc vineri după-amiază într-un bar din centrul orașului Tel Aviv, a anunțat poliția locală, more | mai mult »

 

Israel. Ceremonie de comemorare a victimelor Holocaustului

israelIsraelul îi comemorează luni pe cei şase milioane de evrei care au murit în cel de-al doilea război mondial. Mii de oameni sunt aşteptaţi la Muzeul Holocaustului din Ierusalim pentru a lua parte la ceremoniile la care vor participa şi înalţi oficiali israelieni. Evenimentul are loc în acelaşi timp cu conferinţa ONU împotriva rasismului, boicotată de mai multe state occidentale din cauza prezenţei Iranului.
 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu va da startul, la Ierusalim, ceremoniilor anuale de comemorare a Holocaustului. Ceremoniile oficiale vor începe la ora 20.00 la Yad VaShem, muzeul holocaustului din Ierusalim. La eveniment sunt aşteptaţi şi sute de supravieţuitori ai lagărelor de concentrare naziste.

"Pe atunci, nu aveam un nume, nu aveam chip sau personalitate. Doar numere, eram numerotaţi ca oile. Astăzi, ne simţim norocoşi că suntem filmaţi. Ne simţim ca nişte fiinţe umane, liberi în ţara noastră" a spus un supravieţuitor al Holocaustului.

Doi dintre foştii deţinuţi s-au întâlnit pentru prima dată în libertate. Bărbaţii aveau tatuate numere de identificare consecutive şi stăteau unul lângă celălalt în lagăr. De atunci, nu au mai ştiut nimic unul despre celălalt.

"Este o poveste unică şi, chiar şi pentru mine, care am lucrat ani de zile pe acest subiect, este ceva de care îmi amintesc cu lacrimi în ochi. Este fascinant să vezi oameni care se reîntâlnesc după atâţia ani petrecuţi în lagăre" a declarat Haim Gertner, directorul unui institut de cercetare a Holocaustului.

Ceremoniile au loc în acelaşi timp cu conferinţa a ONU împotriva rasismului ce are loc la Geneva. Temându-se de declaraţii antisemite legate de prezenţa preşedintelui iranian, Mahmoud Ahmadinejad, Statele Unite, Germania, Canada, Olanda, Italia şi Polonia au anunţat că boicotează evenimentul. Mai mult, Israelul a criticat dur decizia organizatorilor de a-l invita pe Ahmadinejad, despre care oficialii de la Ierusalim spun că este rasist.

Antena 3 Israel. Ceremonie de comemorare a victimelor Holocaustului

…. citeşte toată ştirea

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: