Evrei.net

Turnu Severin: Doar doi evrei mai traiesc in Severin

Comunitatea evreiască, altădată o parte importantă a vieţii socio-culturale din Drobeta Turnu Severin, este pe cale de dispariţie. De-a lungul vremii, evreii din Turnu Severin au emigrat în Israel sau şi-au trăit viaţa până la capăt în oraş. Astfel că astăzi mai există în Severin doar 2 evrei, iar în Orşova, alţi 18.

Cu un secol în urmă, comunitatea evreiască din Drobeta Turnu Severin reprezenta un segment important al culturii şi dezvoltării oraşului. În prezent, din cauza emigrării masive şi a deceselor, au mai rămas doi evrei pe teritoriul Severinului. Altădată un grup înfloritor, cu o fructuasă activitate comercială dar şi cu implicare în cultură şi în întrega viaţă socială a oraşului, comunitatea a dispărut acum, reducându-se, începând cu 1900, într-atât încât nu au mai rămas decât două suflete. Un
mai mult | more...


In Israel traieste cea mai numeroasa comunitate evreiasca din lume

In Israel se afla cea mai importanta comunitate evreiasca din lume, fiind mai numeroasa decat cea din SUA, potrivit unui raport oficial publicat vineri, informeaza AFP, citata de Agerpres.
Raportul estimeaza la 13,3 milioane numarul evreilor din lume, dintre care 5,55 milioane traiesc in Israel si 5,3 milioane in SUA. Documentul a fost elaborat de Agentia evreiasca, un organism paraguvernamental insarcinat cu imigrarea in Israel.

Potrivit acestor statistici, in pofida unei scaderi a imigrarii evreilor in Israel, soldul migratoriu ramane pozitiv, numarul evreilor veniti sa se stabileasca in Israel in ultimele 12 luni depasindu-l cu 10.000 pe cel al emigrantilor.

Aceste date includ aproximativ 12.000 de israelieni care au revenit in tara dupa o perioada indelungata petrecuta in strainatate, in timp ce numarul imigrantilor in Israel stagneaza la aproximativ 20.000....In Israel traieste cea mai numeroasa comunitate evreiasca din lume


PORTOFOLIU

 

Stiri Externe:
Mapamond.net

Ziare romanesti:
ViataRomaneasca.net
Olteanul.net
RaulAlb.net
Orizontului.info

Jurnalisti romani:
Corespondent.eu

Agentie de turism:
NordicTours.ro

   Diaspora:

Australieni.net
Austrieci.net
Benelux.ro
Belgia.ro
Canadieni.net
CehoSlovacia.net
Danemarca.dk
Danemarca.ro

Elvetia.net
Evrei.net
Finlanda.ro
Francezi.net
Islanda.ro
Italieni.net
MareaBritanie.ro

Norvegian.net
Rumänen.de
Scandinav.net
Spanioli.net
Suedia.se
Suedia.ro
StateleUnite.net

Contact