Bucuresti Restaurant Romanesc în Tel Aviv מסעדת בוקרשט‎

Bucuresti Restaurant Romanesc מסעדת בוקרשט‎ 10 ore · Similare more | mai mult »

Evreii reactioneaza dupa ce deputatul lor a votat Codul Penal: Votul politic al dlui Silviu Vexler nu ne reprezinta

Membrii comunitatii evreiesti din Romania se delimiteaza de actiunile deputatului Silviu Vexler, care este reprezentantul Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER) in Camera Deputatilor si care a votat cot la cot cu more | mai mult »

ÎNCĂIERARE între evrei şi arabi în piscina unui hotel din Bucureşti. Trei cetăţeni israelieni, reţinuţi

Poliţia română a reţinut trei cetăţeni israelieni care – potrivit martorilor – ar fi fost implicaţi în încăierarea dintre un grup evrei israelieni şi altul de arabi israelieni, în incinta unui hotel more | mai mult »

Anima News: Turismul românesc în Israel înflorește: O nouă linie aviatică va lega orașul Sibiu de Țara Sfântă

Compania low cost ungară WIZZ AIR a anunțat luni că va deschide o nouă linie aeriană care va lega orașul Sibiu din România cu Israel. Aceasta va fi a șasea linie românească more | mai mult »

G4Media.ro : Cum au reuşit spionii Mossad să sustragă arhiva nucleară a Iranului

Într-o operaţiune spectaculoasă, deprinsă parcă din romanele lui John le Carré, agenţii israelieni au reuşit să sustragă arhiva nucleară a Iranului, permiţându-i astfel premierului Benjamin Netanyahu să prezinte dovezi despre eforturile secrete more | mai mult »

Dacă Iranul atacă Tel Aviv, Israelul va lovi Teheranul!

Israelul va riposta la orice atac al Iranului împotriva Tel Aviv şi va lovi Teheranul, a avertizat ministrul apărării israelian Avigdor Lieberman într-o declaraţie pentru o publicaţie saudită, în condiţiile în care more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România – Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE512-513.pdf Federația Comunităților Evreiești din România Similare more | mai mult »

Temple si Sinagogi din Romania

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială   Similare more | mai mult »

Surpriză URIAȘĂ pentru o româncă: L-a avut drept ghid pe premierul Benyamin Netanyahu

O româncă este turistul cu numărul 3 milioane care a ajuns în Israel, cifra fiind un nou record al numărului de turişti în acest an. Românca şi partenerul acesteia au fost întâmpinaţi more | mai mult »

Rami Efrati: Vreau ca Israelul și România să colaboreze pe securitate cibernetică; putem face lucruri minunate

Expertul în securitate cibernetică Rami Efrati a declarat că își dorește ca România și Israelul să colaboreze în domeniul securității cibernetice și a mărturisit că unul dintre motive este și faptul că, more | mai mult »

Pune în aplicare #EbraicaDeAzi . Toda Raba! תודה רבה! Vă mulțumesc foarte mult!

#EbraicaDeAzi, ca în fiecare luni. Lăsați-ne și un comentariu cu subiectele ce vă pasionează, pentru următoarele lecții Similare more | mai mult »

Blue Air anunță o nouă cursă de la Cluj la Tel Aviv! Biletele pornesc de la 38 de euro

Cea mai mare companie aeriană românească, Blue Air anunță deschiderea unei noi rute, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj către Tel Aviv.  Zborurile se vor opera cu două frecvenţe săptămânale în more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România: Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici:http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE494-495.pdf Similare more | mai mult »

Număr record de turişti în Israel

Un număr record de 374.000 de turişti străini au intrat în Israel în aprilie, cu 38% mai mulţi decât în aceeaşi luna a anului precedent. Este, de altfel, cel mai mare număr more | mai mult »

Ambasada României în Israel: Participarea Ambasadei României în Statul Israel la evenimentele de marcare a Zilei Europei (10 – 11 mai 2017)

În perioada 10-11 mai 2017, Ambasada României în Statul Israel, în cooperare cu Institutul Cultural Român din Tel Aviv, a participat la evenimentele de marcare a Zilei Europei, organizate la Universitatea Ebraică more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE492-493.pdf sursa : Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Similare more | mai mult »

Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Haifa

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit aici: www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE488-489.pdf RE488-489 Similare more | mai mult »

Israel in Romania :) Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe.

Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe. Bine ai revenit în Israel, Chuck! Israel in Romania Similare more | mai mult »

 

Ieruslalim: Un oraş mai tare decât orice adrenalină intelectuală, estetică, chimică

La Ierusalim am ajuns fără să-mi doresc prea mult, la insistenţele unui prieten. M-am întors acasă cu dorinţa de a reveni (n-ar fi nici o noutate aici), doar că, de data asta, urgent, şi n-am avut nici o altă vacanţă în acel an decât o a doua călătorie în Israel, la un interval de câteva luni.

Multă vreme după aceea am rămas cu temerea că de-acum înainte nici un oraş n-o să-mi mai fie de-ajuns. Acum, după doi-trei ani, îmi amintesc cu greutate Ierusalimul. Şi mintea mea chestionează intensitatea (şi chiar şi realitatea) acelor călătorii mai abitir decât orice altceva.

Când a aflat unde mă duc, un prieten norvegian gay mi-a desenat o hartă care să slujească destinaţiei mele (îmi mai desenase un Oslo şi un Manhattan cât se poate de personale, cu copăcei, dealuri, străduţe insistent recomandate, locuri de băut ceai, de cumpărat pantofi, de ascultat muzică ş.a.). De data asta harta reda o veche reprezentare a lumii cu continentele înconjurând Ierusalimul-centrul lumii.

Un prieten israelian mi-a mărturisit, uşor jenat, că el crede cu convingere că Sfântul Mormânt este cea mai mare afacere inventată de evrei.

Pentru mine, Ierusalimul, dincolo de albul devastator al pietrei şi de lumina rece, unică, este Sfântul Mormânt. Dar despre asta n-am învăţat, încă, să vorbesc.

Între cele două voiaje am văzut un documentar despre tineri soldaţi israelieni, fete şi băieţi (de care aveam să mă ciocnesc mai peste tot prin bazar, la aeroport etc., veseli şi flirtând), care povesteau cum îşi împart cele 24 de ore, între varii misiuni noaptea, unde cel mai des cineva e rănit/ucis, şi party-uri care încep de dimineaţă şi-i feresc de lumina zilei. Plus un mare consum de droguri, de fapt orice pentru a putea rezista. Dar acestea sunt, se spunea în documentar, cazuri.

În şcoala generală am avut un coleg israelian, Roni, adus de părinţi în România pentru a-l feri de armată. După liceu s-a întors singur în Israel….. Cotidianul

Comentarii

Comentarii

One Response to Ieruslalim: Un oraş mai tare decât orice adrenalină intelectuală, estetică, chimică

  1. lupu cornel spune:

    Am 56 ani si sunt suferind de o boala vasculara. Asa am cunoscut un dr. palestinian, care la un anumit moment a fost vecinul meu. E aici de multa vreme impreuna si cu alte rude. Pe parcursul specializarii s-a si insurat cu o braileanca. Am stat de foarte multe ori de vorba, mai ales noaptea cand era in garda. Acum este tot in acelasi loc, cred ca a ajuns specialist, daca nu chiar dr. primar. A reusit acolo unde nu au reusit romani si asta o spun in cunostinta de cauza. Cunosc caz concret. Acum ne pleaca doctorii din tara si era o vreme cand ramaneau aici strainii, dar bine pregatiti. Acum doctorii nostri, bine pregatiti, pleaca in lumea larga si vin de afara doctori, care la ei in tara nu au drept de practica. Aici e problema, nu ca unii ar vrea si chiar mistifica istoria, pentru o palma de pamant. Se prostitueaza intelectual si incearca sa prosteasca si pe altii, arogandusi drepturi ce cu greu poti sa le accepti, daca sti ceva istorie. Fiecare spune numai ce ii convine, trecand usor peste adevar/ dar care adevar/ caci nimeni nu-l detine. De aici, controverse, orgolii, luari de pozitie, vehementa si iata pretext de scandal. Realitatea nu se impune cu excavatorul sau cu AKM-ul, nu cu pumnul in masa ci cu intelepciune. Numai asa poate fi pace. E scandalos sa afli ca intr-o carte de rugaciuni, gasita intr-un lacas de rugaciune musulmana, din america, se gasesc inde- mnuri criminale, dar asta e realitatea. Cum putem noi europenii, americanii, rusii si altii care sunt crestini, sa stim ce e scris prin carti arabe: cei ce cunosc, cat de cat, aceasta limba sunt foarte putini, in comparatie cu arabii ce au invatat alte limbi. Pentru ei a fost mai usor si pentru ca au fost acceptati si s-au pregatit in tari civilizate si acum ce fac… Cum ar fi fost sa nu le fie permisa intrarea in tarile avansate, nici macar ca turisti? Cum ar fi fost lumea atunci, mai buna? Tare asi vrea sa aflu un raspuns la aceasta intrebare. Stau si ma gandesc, ce fel de oameni sunt aia care pentru a ajunge intr-o zona interzisa lor, cheama de urgenta salvarea, reclamand ca, copilul lor de cateva luni e bolnav si baga in asternuturile lui explozibil C4, pentru al detona in spital. Pentru ei si copil, nu conta moartea ci numai faptul ca trebuia sa distruga spitalul de urgenta. Cei care ii indoctrineaza, ar trebui executati pe loc fara prea multa judecata. Eu cred ca acolo unde sunt prea multi Dumnezei si ei se iau la cearta, darmite oamenii.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: