Bucuresti Restaurant Romanesc în Tel Aviv מסעדת בוקרשט‎

Bucuresti Restaurant Romanesc מסעדת בוקרשט‎ 10 ore · Similare more | mai mult »

Evreii reactioneaza dupa ce deputatul lor a votat Codul Penal: Votul politic al dlui Silviu Vexler nu ne reprezinta

Membrii comunitatii evreiesti din Romania se delimiteaza de actiunile deputatului Silviu Vexler, care este reprezentantul Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER) in Camera Deputatilor si care a votat cot la cot cu more | mai mult »

ÎNCĂIERARE între evrei şi arabi în piscina unui hotel din Bucureşti. Trei cetăţeni israelieni, reţinuţi

Poliţia română a reţinut trei cetăţeni israelieni care – potrivit martorilor – ar fi fost implicaţi în încăierarea dintre un grup evrei israelieni şi altul de arabi israelieni, în incinta unui hotel more | mai mult »

Anima News: Turismul românesc în Israel înflorește: O nouă linie aviatică va lega orașul Sibiu de Țara Sfântă

Compania low cost ungară WIZZ AIR a anunțat luni că va deschide o nouă linie aeriană care va lega orașul Sibiu din România cu Israel. Aceasta va fi a șasea linie românească more | mai mult »

G4Media.ro : Cum au reuşit spionii Mossad să sustragă arhiva nucleară a Iranului

Într-o operaţiune spectaculoasă, deprinsă parcă din romanele lui John le Carré, agenţii israelieni au reuşit să sustragă arhiva nucleară a Iranului, permiţându-i astfel premierului Benjamin Netanyahu să prezinte dovezi despre eforturile secrete more | mai mult »

Dacă Iranul atacă Tel Aviv, Israelul va lovi Teheranul!

Israelul va riposta la orice atac al Iranului împotriva Tel Aviv şi va lovi Teheranul, a avertizat ministrul apărării israelian Avigdor Lieberman într-o declaraţie pentru o publicaţie saudită, în condiţiile în care more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România – Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE512-513.pdf Federația Comunităților Evreiești din România Similare more | mai mult »

Temple si Sinagogi din Romania

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială   Similare more | mai mult »

Surpriză URIAȘĂ pentru o româncă: L-a avut drept ghid pe premierul Benyamin Netanyahu

O româncă este turistul cu numărul 3 milioane care a ajuns în Israel, cifra fiind un nou record al numărului de turişti în acest an. Românca şi partenerul acesteia au fost întâmpinaţi more | mai mult »

Rami Efrati: Vreau ca Israelul și România să colaboreze pe securitate cibernetică; putem face lucruri minunate

Expertul în securitate cibernetică Rami Efrati a declarat că își dorește ca România și Israelul să colaboreze în domeniul securității cibernetice și a mărturisit că unul dintre motive este și faptul că, more | mai mult »

Pune în aplicare #EbraicaDeAzi . Toda Raba! תודה רבה! Vă mulțumesc foarte mult!

#EbraicaDeAzi, ca în fiecare luni. Lăsați-ne și un comentariu cu subiectele ce vă pasionează, pentru următoarele lecții Similare more | mai mult »

Blue Air anunță o nouă cursă de la Cluj la Tel Aviv! Biletele pornesc de la 38 de euro

Cea mai mare companie aeriană românească, Blue Air anunță deschiderea unei noi rute, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj către Tel Aviv.  Zborurile se vor opera cu două frecvenţe săptămânale în more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România: Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici:http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE494-495.pdf Similare more | mai mult »

Număr record de turişti în Israel

Un număr record de 374.000 de turişti străini au intrat în Israel în aprilie, cu 38% mai mulţi decât în aceeaşi luna a anului precedent. Este, de altfel, cel mai mare număr more | mai mult »

Ambasada României în Israel: Participarea Ambasadei României în Statul Israel la evenimentele de marcare a Zilei Europei (10 – 11 mai 2017)

În perioada 10-11 mai 2017, Ambasada României în Statul Israel, în cooperare cu Institutul Cultural Român din Tel Aviv, a participat la evenimentele de marcare a Zilei Europei, organizate la Universitatea Ebraică more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE492-493.pdf sursa : Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Similare more | mai mult »

Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Haifa

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit aici: www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE488-489.pdf RE488-489 Similare more | mai mult »

Israel in Romania :) Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe.

Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe. Bine ai revenit în Israel, Chuck! Israel in Romania Similare more | mai mult »

 

Erwin Simsensohn, preşedintele Comunităţii Evreilor din Bucureşti: „Evreii au un viitor aici, în România“

Şeful comunităţii evreilor din Bucureşti, cel mai tânăr lider de comunitate din Europa de Est, vorbeşte despre planurile unei minorităţi în declin numeric, dar care nu vrea să moară.

„Şi, probabil, din întreaga Europă, dar nu am cercetat acest lucru", precizează el. Îmbrăcat lejer, în blue-jeans, dacă nu ar avea pe cap kipa, tichia care se poartă în lăcaşurile religioase iudaice, ar arăta ca orice tânăr din Bucureşti. A terminat facultatea de teatru, îşi doreşte să fie regizor în România şi vrea să rămână evreu.
Sinagoga din Bucureşti este strânsă ca într-un cleşte de trei blocuri comuniste ce formează un „U" gigantic. A fost, probabil, o încercare de a ascunde monumentul de ochii omului nou. Dar istoria mai joacă şi feste.
AUDIO Preşedintele Comunităţii Evreilor din Bucureşti: „Evreii au un viitor aici, în România“

19:41Şeful comunităţii evreilor din Bucureşti vorbeşte despre planurile unei minorităţi în declin numeric, dar care nu vrea să moară.

Comentarii

Comentarii

7 Responses to Erwin Simsensohn, preşedintele Comunităţii Evreilor din Bucureşti: „Evreii au un viitor aici, în România“

 1. ioana spune:

  ..n-am avut niciodata impresia ca ‘numarul’ ar fi in declin. Eu socotesc mai degraba forta spirituala al acestui neam.Altfel spus, citi scriitori romani de origine evreiasca are cultura romana si citi oameni de cultura evrei sunt in acest moment aici.Faptul ca sefii evreilor sunt foarte tineri, e de bun augur.Construim impreuna, cum am facut multi ani si cum cred ca vom face si de acum inainte. Pe Mr. Simsensohn l-am vazut plingind atunci cind a venit Peres la Sinagoga sa omagieze soldatii israelieni care si-au pierdut viata. Asta spune mult.

 2. corinel spune:

  da ioana: dar stii ca Dl Simsenshon este actor? asa se explica “lacrimile” sale bine gandite si fotografiate stoarse la acel eveniment

 3. corinel spune:

  da ioana: dar stii ca Dl Simsenshon este actor? asa se explica “lacrimile” sale bine gandite si fotografiate stoarse la acel eveniment

 4. il cunosc spune:

  Dl Simsensohn este regizor de teatru si a jucat si in unele filme. Ca orice artist are o sensibilitate aparte, iubeste oamenii in general , isi iubeste neamul si este in stare sa sufere pentru orice pierdere umana. Prin urmare nu era cazul sa gandeasca si stoarca lacrimi pentru a fi fotografiate.
  Sarut mana Ioana pentru inteligenta si onestitate

 5. roth eliezer spune:

  caut mormantul unchiului meu numit roth ernest din bucuresti decedat intre ani 1981-1985.era fara rude chiar singur. va multumesc daca se poate gasi mormantul si locul exact.

  va multumesc pentru ajutor

  roth eliezer
  israel

 6. ARUXANDEI FLORICA spune:

  In cimitirul din Semlac jud Arad care il am in administratie
  am persoane decedate cu numele de ROTH ERNEST
  va scriu ca am citit comentariul de sus
  va pot oferii detalii
  la adresa de e-mail aruxandei_florica@yahoo.com

 7. V-as ruga sa-mi transmiteti datele de deces ale
  membrilor familiei GHISIBEL dupa cum urmeaza
  1-GHISIBEL ITZHAK 1934 GRUPA 127 R4 (?)
  2-GHISIBEL BETTY 1947 GRUPA 127 R4 (?)
  3 GHISIBEL STRUL 1976 GRUPA 1A ? ?
  4-GHISIBEL ZIGMUND (1930-1935)
  Pentru acest unchi al meu singura data personala ce-am reusit sa gasesc la autoritatiile
  din Romania este data si locul nasterii :
  Comuna Draguseni Judetul Suceava
  11.07.1899

  cu multumiri anticipate
  A.Ghizibel

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: