Temple si Sinagogi din Romania

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială   Similare more | mai mult »

Surpriză URIAȘĂ pentru o româncă: L-a avut drept ghid pe premierul Benyamin Netanyahu

O româncă este turistul cu numărul 3 milioane care a ajuns în Israel, cifra fiind un nou record al numărului de turişti în acest an. Românca şi partenerul acesteia au fost întâmpinaţi more | mai mult »

Rami Efrati: Vreau ca Israelul și România să colaboreze pe securitate cibernetică; putem face lucruri minunate

Expertul în securitate cibernetică Rami Efrati a declarat că își dorește ca România și Israelul să colaboreze în domeniul securității cibernetice și a mărturisit că unul dintre motive este și faptul că, more | mai mult »

Pune în aplicare #EbraicaDeAzi . Toda Raba! תודה רבה! Vă mulțumesc foarte mult!

#EbraicaDeAzi, ca în fiecare luni. Lăsați-ne și un comentariu cu subiectele ce vă pasionează, pentru următoarele lecții Similare more | mai mult »

Blue Air anunță o nouă cursă de la Cluj la Tel Aviv! Biletele pornesc de la 38 de euro

Cea mai mare companie aeriană românească, Blue Air anunță deschiderea unei noi rute, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj către Tel Aviv.  Zborurile se vor opera cu două frecvenţe săptămânale în more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România: Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici:http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE494-495.pdf Similare more | mai mult »

Număr record de turişti în Israel

Un număr record de 374.000 de turişti străini au intrat în Israel în aprilie, cu 38% mai mulţi decât în aceeaşi luna a anului precedent. Este, de altfel, cel mai mare număr more | mai mult »

Ambasada României în Israel: Participarea Ambasadei României în Statul Israel la evenimentele de marcare a Zilei Europei (10 – 11 mai 2017)

În perioada 10-11 mai 2017, Ambasada României în Statul Israel, în cooperare cu Institutul Cultural Român din Tel Aviv, a participat la evenimentele de marcare a Zilei Europei, organizate la Universitatea Ebraică more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE492-493.pdf sursa : Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Similare more | mai mult »

Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Haifa

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit aici: www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE488-489.pdf RE488-489 Similare more | mai mult »

Israel in Romania :) Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe.

Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe. Bine ai revenit în Israel, Chuck! Israel in Romania Similare more | mai mult »

Cela mai recent număr al revistei ”Realitatea Evreiască”

  poate fi citit aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE480-481.pdf sursa :Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Similare more | mai mult »

Dialog istoric între Shimon Peres şi liderul de la Kremlin

Jurnalista Lelia Munteanu publică, pe site-ul Gândul, un fragment din ultimul interviu acordat de fostul președinte al Israelului Shimon Peres. În discuția pe care a purtat-o cu jurnalistul David Samuels, Peres a more | mai mult »

CINE ESTE FIRMA CARE A SPIONAT-O PE LAURA CODRUȚA KOVESI? Black Cube este condusă de foști generali și colonei din spionajul israelian

Având sucursale în Londra și Paris, Black Cube a fost fondată în 2010 în Tel Aviv de către cei doi foști ofițeri de informații israelieni, Dan Zorella și Avi Yanus. Compania oferă more | mai mult »

Israelul e foc şi pară şi acuză Suedia de “prostie”. “Oficialii de la Stockholm nu mai sunt bineveniți în Ţara sfântă”

Oficialii de la Stockholm nu mai sunt bineveniți în Israel, a anunțat miercuri viceministrul israelian de externe Tzipi Hotovely, protestând contra unei declarații în care ministrul suedez de externe a pus la more | mai mult »

Israel: Doi morți și mai mulți răniți în urma unui atac armat la Tel Aviv

Două persoane au murit și alte șase au fost rănite în urma unui atac armat care a avut loc vineri după-amiază într-un bar din centrul orașului Tel Aviv, a anunțat poliția locală, more | mai mult »

Times of Israel : Israeli specialists help Romania treat fire victims

Foreign medical experts aid in treatment of 140 people hospitalized after nightclub blaze that killed 30 BUCHAREST, Romania — An official says specialist doctors have arrived to Romania from overseas to help more | mai mult »

 

Comunicat de presă – Ambasador al Statului Israel în România

Speranța unui viitor mai bun E.S. Tamar Samash, Ambasador al Statului Israel în România

În ultimele câteva săptămâni, Israelul a fost expus la mai mult de 40 de atacuri teroriste, în care teroriști palestinieni au încercat să omoare israelieni cu cuțite, topoare, arme, chiar și cu vehicule.

Recentul lanț de atacuri teroriste din Israel a șocat lumea cu imagini și clipuri video ale violențelor absurde. Un lucru și mai suprinzător l-a reprezentat vârsta atacatorilor. Majoritatea agresorilor din recentul val de terorism asupra Ierusalimului, Tel Avivului și asupra altor orașe israeliene au fost tineri palestinieni, între 16 și 25 de ani. Este șocant ca un adolescent de 13 ani să efectueze un atac terorist, dar nu este ceva frapant pentru cei familiari cu nivelul de incitare la violență la care acești tineri sunt expuși.

Copiii, prin natura lor, sunt cu precădere vulnerabili în fața manipulării și constituie victime ușoare ale îndoctrinării. Cel mai important factor al acestor violențe continuă să fie omis: ciclul nestăvilit al educării tinerilor palestinieni asupra glorificării terorismului și a dezumanizării evreilor.

ambasador-israel-tamar-samash-465x390

De la cele mai fragede vârste, copiii palestinieni sunt supuși propagandei care promovează ura și care incită la violență. Copii mici urmăresc la televizor emisiuni cu personaje de tip Disney și gazde prietenoase care îi încurajează să omoare toți evreii și să devină martiri. Copiii de grădiniță ‘absolvesc’ în uniforme militare, purtând arme de jucărie și cântându-și susținerea pentru violență. Joacă în echipe de sport și se plimbă în piețe numite după teroriști. Copiii din Gaza merg în tabere de vară și programe after-school unde învață cum să folosească arme, să atace soldați Armatei Israeliene și cum să omoare evrei.

Alți copii ascultă conducători palestinieni și lideri spirituali oficiali ai Autorității Palestiniene preamărind jihad-ul și martiriul. Urmăresc emisiuni TV care onorează teroriștii condamnați și navighează pe platformele media (inclusiv cele aparținând oficialilor Autorității Palestiniene și Fatah) ce conțin clipuri, imagini, desene și texte care glorifică violența împotriva evreilor. Joacă în echipe de sport și se plimbă în piețe numite după teroriști și văd compromisul drept capitulare, violența drept calea preferabilă și martiriul drept cea mai înaltă onoare.

Într-un interviu recent, din 16 septembrie, pe postul TV oficial palestinian, liderul Mahmoud Abbas a instigat poporul său la violență, declarând că salută ‘fiecare picătură de sânge vărsată în Ierusalim. Acesta este sânge pur, sânge curat, sânge pentru Allah. Cu ajutorul lui Allah, fiecare shaheed [martir] va ajunge în cer și fiecare rănit va fi recompensat.’

Israelul dorește pace.

Noi dorim pace — o pace fondată pe baza recunoașterii mutuale, în care Israelul nu trebuie să se apere de el însuși.

Copiii palestinieni merită o educație mai bună, una care cuprinde o mai largă viziune asupra lumii și care promovează pacea și bună coabitare, nu ura și violența. Pentru ca violența să înceteze, copiii trebuie învățați cum să spere și să ocrotească, nu cum să urască.

Când conducerea palestiniană își va asuma responsabilitatea de a educa tinerii în spiritul păcii, în locul vărsării de sânge, atunci violența va înceta, iar pacea va avea o șansă.

 

http://www.agerpres.ro/comunicate/2015/10/23/comunicat-de-presa-ambasador-al-statului-israel-in-romania-18-55-29

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: