Bucuresti Restaurant Romanesc în Tel Aviv מסעדת בוקרשט‎

Bucuresti Restaurant Romanesc מסעדת בוקרשט‎ 10 ore · Similare more | mai mult »

Evreii reactioneaza dupa ce deputatul lor a votat Codul Penal: Votul politic al dlui Silviu Vexler nu ne reprezinta

Membrii comunitatii evreiesti din Romania se delimiteaza de actiunile deputatului Silviu Vexler, care este reprezentantul Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER) in Camera Deputatilor si care a votat cot la cot cu more | mai mult »

ÎNCĂIERARE între evrei şi arabi în piscina unui hotel din Bucureşti. Trei cetăţeni israelieni, reţinuţi

Poliţia română a reţinut trei cetăţeni israelieni care – potrivit martorilor – ar fi fost implicaţi în încăierarea dintre un grup evrei israelieni şi altul de arabi israelieni, în incinta unui hotel more | mai mult »

Anima News: Turismul românesc în Israel înflorește: O nouă linie aviatică va lega orașul Sibiu de Țara Sfântă

Compania low cost ungară WIZZ AIR a anunțat luni că va deschide o nouă linie aeriană care va lega orașul Sibiu din România cu Israel. Aceasta va fi a șasea linie românească more | mai mult »

G4Media.ro : Cum au reuşit spionii Mossad să sustragă arhiva nucleară a Iranului

Într-o operaţiune spectaculoasă, deprinsă parcă din romanele lui John le Carré, agenţii israelieni au reuşit să sustragă arhiva nucleară a Iranului, permiţându-i astfel premierului Benjamin Netanyahu să prezinte dovezi despre eforturile secrete more | mai mult »

Dacă Iranul atacă Tel Aviv, Israelul va lovi Teheranul!

Israelul va riposta la orice atac al Iranului împotriva Tel Aviv şi va lovi Teheranul, a avertizat ministrul apărării israelian Avigdor Lieberman într-o declaraţie pentru o publicaţie saudită, în condiţiile în care more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România – Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE512-513.pdf Federația Comunităților Evreiești din România Similare more | mai mult »

Temple si Sinagogi din Romania

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială   Similare more | mai mult »

Surpriză URIAȘĂ pentru o româncă: L-a avut drept ghid pe premierul Benyamin Netanyahu

O româncă este turistul cu numărul 3 milioane care a ajuns în Israel, cifra fiind un nou record al numărului de turişti în acest an. Românca şi partenerul acesteia au fost întâmpinaţi more | mai mult »

Rami Efrati: Vreau ca Israelul și România să colaboreze pe securitate cibernetică; putem face lucruri minunate

Expertul în securitate cibernetică Rami Efrati a declarat că își dorește ca România și Israelul să colaboreze în domeniul securității cibernetice și a mărturisit că unul dintre motive este și faptul că, more | mai mult »

Pune în aplicare #EbraicaDeAzi . Toda Raba! תודה רבה! Vă mulțumesc foarte mult!

#EbraicaDeAzi, ca în fiecare luni. Lăsați-ne și un comentariu cu subiectele ce vă pasionează, pentru următoarele lecții Similare more | mai mult »

Blue Air anunță o nouă cursă de la Cluj la Tel Aviv! Biletele pornesc de la 38 de euro

Cea mai mare companie aeriană românească, Blue Air anunță deschiderea unei noi rute, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj către Tel Aviv.  Zborurile se vor opera cu două frecvenţe săptămânale în more | mai mult »

Federația Comunităților Evreiești din România: Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici:http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE494-495.pdf Similare more | mai mult »

Număr record de turişti în Israel

Un număr record de 374.000 de turişti străini au intrat în Israel în aprilie, cu 38% mai mulţi decât în aceeaşi luna a anului precedent. Este, de altfel, cel mai mare număr more | mai mult »

Ambasada României în Israel: Participarea Ambasadei României în Statul Israel la evenimentele de marcare a Zilei Europei (10 – 11 mai 2017)

În perioada 10-11 mai 2017, Ambasada României în Statul Israel, în cooperare cu Institutul Cultural Român din Tel Aviv, a participat la evenimentele de marcare a Zilei Europei, organizate la Universitatea Ebraică more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit și aici: http://www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE492-493.pdf sursa : Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială Similare more | mai mult »

Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Haifa

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General more | mai mult »

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască”

Cel mai recent număr al revistei ”Realitatea evreiască” poate fi citit aici: www.jewishfed.ro/downloads/realitatea/RE488-489.pdf RE488-489 Similare more | mai mult »

Israel in Romania :) Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe.

Când Chuck Norris a ajuns la Zidul de Vest, Zidul i-a dat un bilețel cu dorințe. Bine ai revenit în Israel, Chuck! Israel in Romania Similare more | mai mult »

 

Antisemitismul Europei iese din umbră: „Gazaţi-i!“ – acum totul se spune pe şleau şi nimeni nu face nimic

De la enclavele pentru imigranţi din suburbiile pariziene, până la foarte birocraticul Bruxelles  sau inima industrială a Germaniei, vechiul demon ce bântuia Europa în anii ’30 s-a reîntors: „Moarte evreilor!“, ţipau protestatarii pro-palestinieni din Belgia şi Franţa. „Gazaţi evreii!“, strigau şi demonstranţii din Germania.

Ameninţările violente la adresa evreilor au fost depăşite chiar de acţiunile violente. Patru oameni au fost împuşcaţi mortal în mai, la Muzeul Evreiesc din Bruxelles. O farmacie din Paris, deţinută de un evreu, a fost distrusă de protestatarii tineri împotriva campaniei militare israeliene din Gaza. O sinagogă din Wuppertal, Germania, a fost atacată cu sticle incendiare. Un evreu suedez a fost bătut cu răngi. Şi lista continuă, notează „New York Times“ într-o analiză a evenimentelor antisemite care au predominat în Europa în această vară.

Europa se schimbă şi nu prea mai reprezintă un loc sigur pentru evrei

Atacurile împotriva evreilor au tras semnale de alarmă: Europa se schimbă şi nu se ştie dacă mai reprezintă un loc sigur pentru evrei. Un număr din ce în ce mai mare de evrei migrează spre Israel. Alţii descriu zone interzise pentru evrei, controlate de musulmani, în multe din oraşele europene.
„Frica e mare pentru că acum totul se spune pe şleau şi nimeni nu face nimic“, spune Jessica Frommer, o evreică de 36 de ani care lucrează pentru o organizaţie non-profit din Bruxelles. „Europa modernă se baza pe stoparea acţiunilor şi ideilor din cel de-Al Doilea Război Mondial. Şi acum, 70 de ani mai târziu, oamenii care stau lângă Parlamentul European strigă «Moarte evreilor!»“, spune ea.

Anti-Israel nu înseamnă şi anti-evrei

Europa a văzut proteste şi izbucniri împotriva evreilor ori de câte ori conflictul israeliano-palestinian a ţinut prima pagină a ziarelor, iar anumiţi analişti susţin că furia acestei veri este un episod ciclic care, la fel ca şi celelalte, va fi uitat. Unii experţi notează că numărul incidentelor antisemitice din acest an, din Franţa, de exemplu, este mult mai mic decât cel din anii 2000.
Şi totuşi, pe măsură ce se întăresc susţinerea europeană pentru cauza palestinienilor şi critica la adresa evreilor, mulţi evrei descriu o graniţă înceţoşată între a fi anti Israel şi a fi anti evrei.
Europenii încă se refac după austeritatea fiscală, iar unii evrei vorbesc de faptul că se simt izolaţi din punct de vedere politic, fără a avea un cămin ideologic. Multe partide de stânga sunt anti-Israel. Multe partide de dreapta, câteva chiar cu origini antisemitice, sunt extremiste şi agresiv împotriva imigranţilor. Iar mulţi evrei care au votat cu Partidul Socialist în Franţa şi Belgia, se îngrijorează că acesta este slab şi devine din ce în ce mai dependent de voturile în creştere ale musulmanilor.

Evreii sunt percepuţi ca privilegiaţi în comparaţie cu musulmanii

Chiar şi pentru cei înclinaţi să condamne rasismul în orice formă, antisemitismul nu mai este o prioritate, evreii fiind deseori percepuţi ca privilegiaţi în comparaţie cu musulmanii sau alte minorităţi care se confruntă cu discriminarea.
Mulţi tineri musulmani se simt străini în Europa. Se chinuie să găsească locuri de muncă şi se simt frustraţi de lipsa de acceptare a europenilor. Astfel, un grup mic, dar cu voce, a devenit preocupat de politica din Orientul Mijlociu, în special de conflictul israeliano-palestinian.

 

mai mult :  Antisemitismul Europei iese din umbră: „Gazaţi-i!“ – acum totul se spune pe şleau şi nimeni nu face nimic

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: