Scripcarul de pe acoperiş | „Dumnezeu scrie în ebriacă şi aude în idiş”, spune o vorbă veche din Galiţia

Elie Wiesel (Nobelul pentru Pace, 1986) l-a considerat pe Isaac Bashevis Singer (Nobelul pentru Literatură, 1978) un nelegiuit. Ce e un nelegiuit, în accepţiunea lui Wiesel: „Poţi să fii nelegiuit studiind Talmudul, more | mai mult »

Israel. Poliţiştii au arestat o adolescentă de 17 ani care “plănuia un atac” în Hebron

Forţele de securitate israeliene au arestat o tânără palestiniană, în vîrstă de 17 ani, care avea asupra sa un cuţit-briceag la intrarea în Peştera Patriarhilor din Hebron. Potrivit autorităţilor, adolescenta avea de more | mai mult »

Israelul propune UE o alternativă la gazul rusesc

Israelul a propus ca state din UE să investească în construirea unui gazoduct pe sub Marea Mediterană către Cipru, care să livreze gaze naturale israeliene pe continentul european şi care ar reduce dependenţa more | mai mult »

:) Un banc care ne-a placut

Un român intra in magazinul unui evreu si cere sutiene de culoare neagra. Evreul, mirosind o afacere bună, îi spune că sutienele negre sunt rare, ca i-au ramas doar cateva si îi more | mai mult »

A sprijinit România Israelul în Războiul de şase zile?

În iunie 1967, Israelul a declanşat un atac fulgerător asupra Egiptului şi Siriei, obţinând o victorie zdrobitoare în doar şase zile. Situaţia era foarte delicată pentru liderul sovietic Leonid Brejnev, deoarece Moscova more | mai mult »

Evrei ultra-ortodocsi au transformat intr-un cosmar un zbor New York-Tel-Aviv, dupa ce au refuzat sa se aseze langa femei

Mai multi pasageri evrei ultra-ortodocsi ai unei curse New York-Tel-Aviv care au refuzat sa se aseze langa femei au transformat zborul intr-un cosmar pentru restul pasagerilor, scrie presa israeliana, preluata de AFP. more | mai mult »

Fost ofiter de informatii israelian: Noi facem treaba murdara. Ce crede el despre teroristii care decapiteaza oameni in Irak si Siria si despre copiii palestinieni

Un fost ofiter de informatii israelian recunoaste ca in lupta impotriva terorismului instututia “face treaba murdara”, insa afirma ca razboiul in sine nu poate fi altfel si justifica suferintele cauzate de militarii more | mai mult »

 
poza

Scripcarul de pe acoperiş | „Dumnezeu scrie în ebriacă şi aude în idiş”, spune o vorbă veche din Galiţia

Elie Wiesel (Nobelul pentru Pace, 1986) l-a considerat pe Isaac Bashevis Singer (Nobelul pentru Literatură, 1978) un nelegiuit. Ce e un nelegiuit, în accepţiunea lui Wiesel: „Poţi să fii nelegiuit studiind Talmudul, ba chiar şi nefăcând nimic. Un nelegiuit este rău, impur şi corupt; tot ce vede doreşte pentru sine; dacă nu poate ajunge la ceva, denaturează acel lucru. El invidiază înţelepciunea înţeleptului, inocenţa inocentului, bogăţia bogătaşului; îl invidiază până şi pe cel sărac pentru sărăcia lui. Se hrăneşte din ce fură altuia (…). Câtă vreme poate să trăiască un om cu monştrii lui şi să se bucure de prezenţa lor? Câtă vreme poate să se învârtească în lumea lui interioară, dominată de dezgust şi de decădere morală? Câtă vreme poate să trăiască aşa, fără prieteni, fără căldură şi fără bucurie? Dintre cei patru fii aşezaţi în jurul mesei (masa de Pesah, n.m.), nelegiuitul este cel mai însingurat. În timp ce ceilalţi cântă, el scrâşneşte din dinţi. La fel ca toţi cei ce trăiesc în izolare, îi detestă pe aceia de care are nevoie. Dacă e comerciant, îşi detestă cleinţii; dacă e medic, le poartă pică pacienţilor; dacă e scriitor, îşi dispreţuieşte şi personajele, şi cititorii. Îi urăşte până şi pe cei care îl laudă, fiindcă niciodată nu i se pare că e lăudat îndeajuns”.

poza

Nu e prima oară când Elie Wiesel, în numele unei pudori misticoide pe care a reuşit s-o transforme în ghioagă, e mai intolerant decât Rabeinu Gherşom, excomunicatorul.

ShowImage.ashx

Israel. Poliţiştii au arestat o adolescentă de 17 ani care “plănuia un atac” în Hebron

Forţele de securitate israeliene au arestat o tânără palestiniană, în vîrstă de 17 ani, care avea asupra sa un cuţit-briceag la intrarea în Peştera Patriarhilor din Hebron.

Potrivit autorităţilor, adolescenta avea de gând să atace personalul de securitate, relatează Jerusalem Post.

ShowImage.ashx

Fata a refuzat să se supună unui control corporal de rutină şi a aruncat briceagul după insistenţa forţelor de ordine de a o verifica.

silvan

Israelul propune UE o alternativă la gazul rusesc

Israelul a propus ca state din UE să investească în construirea unui gazoduct pe sub Marea Mediterană către Cipru, care să livreze gaze naturale israeliene pe continentul european şi care ar reduce dependenţa faţă de livrările Rusiei, relatează Mediafax.

silvan

Propunerea a fost făcută de ministerul Energiei din Israel, Silvan Shalom, miniştrilor Energiei din statele mediteraneene din zona euro, cu care s-a întâlnit la Roma săptămâna trecută, au relatat postul israelian Channel 2 şi publicaţia The Times of Israel. Potrivit proiectului israelian, gazoductul ar urma să ajungă în Cipru şi de acolo în Grecia şi Italia.

index

:) Un banc care ne-a placut

index

Un român intra in magazinul unui evreu si cere sutiene de culoare neagra.

Evreul, mirosind o afacere bună, îi spune că sutienele negre sunt rare, ca i-au ramas doar cateva si îi cere 40 euro pe bucata.

Românul cumpără 6 bucăti, dar revine peste cateva zile si mai cere doua duzine. Evreul îi spune că marfa este din ce în ce mai rara si i le vinde cu 50 euro bucata. Dupa o luna, românul revine si cumpara toate sutienele ramase, platindu-le de data asta cu 60 de euro bucata.

1300

A sprijinit România Israelul în Războiul de şase zile?

99920-050-441604E2

În iunie 1967, Israelul a declanşat un atac fulgerător asupra Egiptului şi Siriei, obţinând o victorie zdrobitoare în doar şase zile. Situaţia era foarte delicată pentru liderul sovietic Leonid Brejnev, deoarece Moscova susţinuse până atunci lupta popoarelor arabe împotriva „imperialismului” american. Convocaţi la Kremlin, liderii comunişti din Europa de Est au decis ruperea relaţiilor cu Israelul în semn de protest. Cu excepţia lui Ceauşescu…

Arheologii descoperă ruinele unui oraş antic din Israel, distrus de un cutremur

Arheologii au descoperit urmele unui cutremur puternic, ce a zdruncinat, în urmă cu peste 1.700 de ani, regiunea Mării Galileei.

Scheletele zdrobite sub un acoperiş prăbuşit sugerează un scenariu în care distrugerea a fost cauzată de un cutremur ce a lovit Israelul în anul 363.

%d bloggers like this: